Milletin savcısı Mehmet Selim Kiraz, şehit edilişinin ikinci yılında anılıyor

Milletin savcısı Mehmet Selim Kiraz, şehit edilişinin ikinci yılında anılıyor
Milletin savcısı Mehmet Selim Kiraz, şehit edilişinin ikinci yılında anılıyor

2 yıl önce bugün DHKP-C'li teröristlerce makam odasında rehin alınarak kahpece şehit edilen Türk milletinin onurlu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz şehit edilişinin ikinci yılında rahmetle anılıyor.

MEHMET SELİM KİRAZ KİMDİR?
Mehmet Selim Kiraz, 1969 yılında Siirt'te dünyaya geldi. Lise eğitimini Mersin İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayan Kiraz, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı ve mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ( HSYK) Kararnamesi ile 2010 yılında Osmaniye'den Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.


4 yıl boyunca burada görev yapan Mehmet Selim Kiraz, HSYK'nın 11 Haziran 2014 tarihli kararname ile İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı tarafından düzenlenen iş yapısı gereğince Memur Suçlarını Soruşturma Bürosu'nda görev almaya başladı.


Aynı zamanda Mehmet Selim Kiraz'ın eşi de İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim olarak görev yapmaktadır.
MEHMET SELİM KİRAZ KİMDİR? Mehmet Selim Kiraz, 1969 yılında Siirt'te dünyaya geldi. Lise eğitimini Mersin İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayan Kiraz, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı ve mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ( HSYK) Kararnamesi ile 2010 yılında Osmaniye'den Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. 4 yıl boyunca burada görev yapan Mehmet Selim Kiraz, HSYK'nın 11 Haziran 2014 tarihli kararname ile İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı tarafından düzenlenen iş yapısı gereğince Memur Suçlarını Soruşturma Bürosu'nda görev almaya başladı. Aynı zamanda Mehmet Selim Kiraz'ın eşi de İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim olarak görev yapmaktadır.
REHİN ALINMASI VE ŞEHİT EDİLİŞİ
DHKP-C terör örgütüne bağlı Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol adlı teröristler, İstanbul Adliye Sarayı'na avuakt cübbeleri ve sahte avukat kimliğiyle gelip üzerleri aranmadan içeriye giriş yaptı.

Savcının odasına kadar giren iki terörist, panik butonuna basan savcıyı etkisiz hale getirerek odanın kapısını içerden kilitlediler ve savcıyı başına silah dayayarak rehin aldı. Kilitli olan odaya güvenlik görevlileri de müdahale edemedi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, teröristler ile rehin alınma konusuyla ilgili müzakereye başladı. İletişim sonucunda savcıyı rehin alan teröristlerin, Berkin Elvan'ın ölmesinden sorumlu polislerin getirilmesini istemesiyle görüşmeler tıkandı.

Saat 20:30'da operasyon için harekete geçen Özel Harekat Timleri, savcıyı rehin alan iki DHKP-C teröristini de etkisiz hale getirdi. Savcıyı rehin alan teröristler, savcıyı ağır şekilde yaralamıştı ve savcı Mehmet Selim Kiraz, 3 yerden başına ve 2 yerden vücuduna isabet eden kurşunlar nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Hastaneye getirlidiğinde kalbi durmuş vaziyette olan savcının solunumu da açık değildi. Yaklaşık bir saat süren müdahaleler sonucunda kurtarılamadı ve savcı Mehmet Selim Kiraz şehit oldu.
REHİN ALINMASI VE ŞEHİT EDİLİŞİ DHKP-C terör örgütüne bağlı Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol adlı teröristler, İstanbul Adliye Sarayı'na avuakt cübbeleri ve sahte avukat kimliğiyle gelip üzerleri aranmadan içeriye giriş yaptı. Savcının odasına kadar giren iki terörist, panik butonuna basan savcıyı etkisiz hale getirerek odanın kapısını içerden kilitlediler ve savcıyı başına silah dayayarak rehin aldı. Kilitli olan odaya güvenlik görevlileri de müdahale edemedi. Olay yerine gelen polis ekipleri, teröristler ile rehin alınma konusuyla ilgili müzakereye başladı. İletişim sonucunda savcıyı rehin alan teröristlerin, Berkin Elvan'ın ölmesinden sorumlu polislerin getirilmesini istemesiyle görüşmeler tıkandı. Saat 20:30'da operasyon için harekete geçen Özel Harekat Timleri, savcıyı rehin alan iki DHKP-C teröristini de etkisiz hale getirdi. Savcıyı rehin alan teröristler, savcıyı ağır şekilde yaralamıştı ve savcı Mehmet Selim Kiraz, 3 yerden başına ve 2 yerden vücuduna isabet eden kurşunlar nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastaneye getirlidiğinde kalbi durmuş vaziyette olan savcının solunumu da açık değildi. Yaklaşık bir saat süren müdahaleler sonucunda kurtarılamadı ve savcı Mehmet Selim Kiraz şehit oldu.
ŞEHİT SAVCI KİRAZ İSTANBUL ADALET SARAYI'NDA ANILDI
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz şehit edilişinin ikinci yılında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda anıldı.

Adliyenin Atrium alanında gerçekleşen törene, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu, İstanbul vali yardımcıları, HSYK ve Adalet müfettişleri, İstanbul'daki diğer adliyelerin başsavcıları, hakimler, savcılar ve adliye personeli katıldı. Şehit savcı Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz da törende yer aldı.

Adliyeye Şehit Mehmet Selim Kiraz'ın dev fotoğrafı ve Türk bayrağı asıldı.
ŞEHİT SAVCI KİRAZ İSTANBUL ADALET SARAYI'NDA ANILDI Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz şehit edilişinin ikinci yılında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda anıldı. Adliyenin Atrium alanında gerçekleşen törene, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu, İstanbul vali yardımcıları, HSYK ve Adalet müfettişleri, İstanbul'daki diğer adliyelerin başsavcıları, hakimler, savcılar ve adliye personeli katıldı. Şehit savcı Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz da törende yer aldı. Adliyeye Şehit Mehmet Selim Kiraz'ın dev fotoğrafı ve Türk bayrağı asıldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >