MSB: Çekilme süresinde değişiklik yok, 22.01'de görürsek vururuz

Milli Savunma Bakanlığı: YPG/PKK'lı teröristlerce şu ana kadar 42 taciz/ihlal yapıldı.
Milli Savunma Bakanlığı: YPG/PKK'lı teröristlerce şu ana kadar 42 taciz/ihlal yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Çekilme süresinde bir değişikliğin söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, "Saat 22:01 itibari ile herhangi bir terörist unsurla karşılaşırsak etkisiz hale getiririz" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı teröristlerin çekilmesi için ek bir süre verilmediğini belirterek, "Çekilme süresi ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı seviyesinde bir değişiklik yok" açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada "Bugün de çıkışlar devam edecek. Süreci takip ediyoruz. 22:01 itibari ile herhangi bir terörist unsurla karşılaşırsak etkisiz hale getiririz" ifadeleri kullanıldı.

"42 taciz/ihlal yapıldı"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından güvenli bölgenin tesisine yönelik mutabakata tam uyulduğunu vurgulayan Aktop, şöyle konuştu:

"YPG/PKK'lı teröristlerce şu ana kadar 42 taciz/ihlal yapıldı. Taciz ve ihlallere karşı meşru müdafaa hakkımız daima geçerlidir. Yapılan ihlal ve tacizler ABD ile anlık olarak paylaşılmaktadır."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >