Muğla'da "insanlık ölmemiş" dedirten olay: Binlerce lirayı sahibine ulaştırdı

​Muğla'da "insalık ölmemiş" dedirten olay: Binlerce lirayı sahibine ulaştırdı
​Muğla'da "insalık ölmemiş" dedirten olay: Binlerce lirayı sahibine ulaştırdı

Bir alışveriş merkezinde para dolu çanta bulan duyarlı vatandaş, polise müracaatta bulunarak parayı kaybeden öğrenciyi sevindirdi.

Milas’ta bir alışveriş merkezinde para dolu çanta bulan duyarlı vatandaş, polise müracaatta bulunarak özel üniversite harcı parasını kaybeden öğrenciyi sevindirdi.

Milas’a bağlı Kıyıkışlacık Mahallesi’nde yaşayan ve Kılıç Holding’te işçi olarak çalışan Hasan Demirel, bir alışveriş merkezinin soyunma kabininde bulduğu para dolu çantayı sahibine teslim ederek insanlık dersi verdi. Dalgınlık sonucu özel üniversite harcı olan 10 bin liranın bulunduğu çantasını kaybeden üniversite öğrencisi, kaybettiği paraya yeniden kavuşunca gözyaşlarını tutamadı.

Bir alışveriş merkezinde para dolu çanta bulan Hasan Demirel, polise müracaatta bulunarak parayı kaybeden öğrenciyi sevindirdi.
Bir alışveriş merkezinde para dolu çanta bulan Hasan Demirel, polise müracaatta bulunarak parayı kaybeden öğrenciyi sevindirdi.

Hacıilyas Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde bir alışveriş merkezine girerek kendine kıyafet baktığı sırada soyunma kabininde bir çantanın dikkatini çektiğini söyleyen Demirel, “Kabini kimse kullanmıyordu, girdim ve çantayı fark ettim. Kıyafetimi denedim sonra çıkıp bir daha girdim aynı kabine Çanta halen oradaydı ve çantanın içinde para dolu olduğunu gördüm. Çantayı muhafaza altına alarak Milas Emniyet Müdürlüğü yetkililerine bildirdim. Sonrasında genç bir üniversite öğrencisinin derdine derman olabileceğim hiç aklıma gelmemişti.” diyerek yaşanılanları anlattı.

Milas Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği yetkilileri, müracaat kayıtlarını inceleyerek Y. A. isimli bir öğrencinin 10 bin lira para kaybettiği bilgisine ulaştı ve öğrenciyi polis merkezine davet etti.

Duyarlı davranışıyla insanlık dersi veren Demirel, buradaki görüşmede içerisinde 10 bin lira olan çantayı üniversite öğrencisine teslim etti. Çiftçilikle uğraşan babasının bir yıllık geliriyle temin ettiği özel üniversite harcına yeniden kavuşan üniversite öğrencisi, Demirel’e ve Milas Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği yetkililerine teşekkür etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >