Muharrem İnce'den Rahmi Turan ve Talat Atilla'ya 8 kuruşluk dava

Muharrem İnce, Rahmi Turan ve Talat Atilla hakkında suç duyurusunda bulundu.
Muharrem İnce, Rahmi Turan ve Talat Atilla hakkında suç duyurusunda bulundu.

Muharrem İnce, avukatı aracılığıyla Rahmi Turan ve Talat Atilla hakkında suç duyurusunda bulundu. İnce, Rahmi Turan hakkında 5 kuruşluk, Talat Atilla hakkında 3 kuruşluk tazminat davası açtı.

"Beştepe'ye giden CHP'li" iddialarının ardından Muharrem İnce, Rahmi Turan'a 5 kuruş, Talat Atilla'ya 3 kuruşluk manevi tazminat davası açtı.

"Siyasi hayatına zarar vermek için iftira atılmıştır"

Söz konusu suç duyurusu dilekçesinde 9 Kasım'dan bu yana yaşananlar özetlenerek, Talat Atilla'nın herhangi bir delil sunmadığına dikkat çekildi. Atilla'nın gazetecilik ilkelerini kötüye kullanıp kendine göre yorumladığı belirtilen dilekçede, "Sayın Muharrem İnce'ye gitmediği bir yere gitti denilerek siyasi hayatını ve itibarını zedelemek, siyasi hayatına zarar vermek amacı ile iftira atılmıştır" denildi.

Suç duyurusunda, "Şüpheliler yalnızca karalamayı yeğlemiş, ithamlarını hiç bir şekilde, tevsik ve ispat etme gereği duymamıştır. Çamur at izi kalsın mantığı ile hareket edilerek, haber kisvesi altında ileri sürülen bu iddialar külliyen yalandır, iftiradır" ifadeleri kullanıldı.

İnce, haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

Ne olmuştu?

  • Sözcü yazarı Rahmi Turan, 20 Kasım tarihinde "Müthiş haber" başlıklı yazısında, isim vermeden bir CHP’linin 9 Kasım’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gizlice görüştüğünü yazmıştı. Turan, yazısında 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, huzuruna çıkan CHP’liyi genel başkan olarak görmek istediğini' iddia etmişti.
  • Bu CHP'linin kim olduğu ve haberin doğruluğuna ilişkin tartışmalar sonrası ertesi gün "Müthiş haber" başlığıyla bir başka yazısı yayımlanan gazeteci Rahmi Turan, "Saray'a yakın haber kaynağına bir kez daha sorduğunu, kesin bir ifadeyle 'Yüzde yüz doğru!' yanıtını aldığını" öne sürmüştü.
  • İddianın gündeme oturmasıyla birlikte Rahmi Turan, “söz konusu CHP’linin Muharrem İnce olduğunu” iddia etmişti.
  • Rahmi Turan, haberi aldığı kaynağın kimliğini gizli tutarken, gazeteci Talat Atilla, “Haber kaynağı ben değilim. Bunu söyleyenleri mahkemeye vereceğim” şeklinde demeç vermişti.
  • Sözcü yazarı Turan ise bu beyan üzerine yine sozcu.com.tr üzerinden “Saray’daki CHP’li” yazısındaki bilgi kendisine Talat Atilla’nın verdiğini açıklamıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >