Ne olduğunu anlamadılar: Devasa kaya bir anda mahallenin ortasına düştü

Denizli'de devasa kaya parçası mahallenin futbol sahasına düştü -İHA
Denizli'de devasa kaya parçası mahallenin futbol sahasına düştü -İHA

Denizli'de bir taş ocağında dinamitle yapılan kontrollü patlatma sonrası kopan tonlarca ağırlıktaki devasa kaya parçası mahallenin futbol sahasına düştü. Kayanın düştüğü yerde o esnada kimsenin olmaması ise olası bir faciayı önledi.

Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Aşağıdağdere Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde yaşanan olayda, özel bir taş ocağında dinamitle kontrollü patlatma yapıldı. Patlama sonrası dağlık alanda kopan tonlarca ağırlığındaki devasa kaya parçası dağdan Aşağıdağdere Mahallesi'ne doğru yuvarlandı. Kaya kütlesi mahallenin futbol sahasına kadar geldi. Kayanın yuvarlandığı yerde ev ya da herhangi bir yapı ile birlikte kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.

"Can güvenliğimiz yok"

Olayın ardından açıklamalarda bulunan Aşağıdağdere Mahallesi sakini Murat Efe ise patlamanın dün akşam saatlerinde gerçekleştiğini kaydederek, ara ara yapılan patlamalardan dolayı büyük korku yaşadıklarını ve can güvenliklerinin olmadığını ifade etti.

Kayanın düştüğü yerde kimsenin olmaması faciayı önledi
Kayanın düştüğü yerde kimsenin olmaması faciayı önledi

Yetkililerden yardım bekleniyor

Diğer mahalle sakinleri de Efe gibi mağduriyetlerini ve korkularını dile getirerek yetkililerden olaya çözüm bulunmasını istedi.

Kayanın çevresinde toplanan vatandaşlar ise eşine ender rastlanacak olayda hatıra fotoğrafları çektirerek olayı trajikomik bir hale getirdiler.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >