Öğrencilerin hayatını etkileyecek YÖK kararına itiraz etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK'ün 128 eğitim programından 14'ü için aldığı 'özel yetenek sınavı yerine merkezi sınavla öğrenci alınması' kararına itiraz etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK'ün 128 eğitim programından 14'ü için aldığı 'özel yetenek sınavı yerine merkezi sınavla öğrenci alınması' kararına itiraz etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) 128 eğitim programından 14'ü için aldığı 'özel yetenek sınavı yerine merkezi sınavla öğrenci alınması' kararına itiraz etti. Erdoğan, kendisine sunulan rapora olumsuz görüş bildirdi. Bahsi geçen 14 bölüm, eskisi gibi özel yetenek sınavı ile öğrenci alacak.

YÖK'ün üniversitelerdeki 128 programdan 14'ünde özel yetenek sınavını kaldırılıp merkezi sınavla öğrenci alması kararına Cumhurbaşkanlığı itiraz etti. Erdoğan, "Sanat ve spor programları özel yetenekle ilgili. Bu nedenle merkezi sınav yerine yetenek sınavı uygulanmalı" şeklinde görüş bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan olumsuz görüş bildirdi

Kurul, YÖK'ün kararıyla ilgili değerlendirme raporunu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu. Edinilen bilgiye göre raporda, YÖK kararının uygulanması ile ilgili olumsuz görüş bildirildi. Raporda YÖK'ün merkezi yerleştirmeyle öğrenci almasına karar verdiği 14 program ayrıntıları ile yer aldı. Bu programlar arasında çizgi film, grafik, grafik resimleme ve baskı, grafik tasarım, moda giyim tasarımı, moda tasarımı, moda ve tekstil tasarımı, rekreasyon, spor bilimleri, spor yöneticiliği, tekstil, tekstil geliştirme ve pazarlama, tekstil tasarımı, tekstil ve moda tasarımı bölümleri yer aldı. Raporda, karara karşı çıkmanın nedeni olarak da sanat ve spor ile ilgili bu programların yetenek ile ilgili olduğu ve bu nedenle merkezi sınav yerine yetenek sınavı uygulanması gerektiği belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >