Öğretmenlerin ek ders karmaşası çözüme kavuştu: Ücret alabilecekler

Resmi Gazete'de yayımlanan ek ders kararı ile öğretmenlerin 2 hafta olan ek ders ücret sınırı 4 haftaya çıkarıldı.
Resmi Gazete'de yayımlanan ek ders kararı ile öğretmenlerin 2 hafta olan ek ders ücret sınırı 4 haftaya çıkarıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk kez bu yıl uygulamaya başladığı ara tatille bir öğretim yılında 4 defaya çıkan tatiller karşısında öğretmenlerin, ara tatillerdeki mesaileri ve seminerleri nedeniyle ek ders ücreti alamama ihtimali bulunuyordu. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile çözüme kavuşturuldu. Resmi Gazete'de yayımlanan ek ders kararı ile 2 hafta olan ücret sınırı 4 haftaya çıkarıldı.

Yeni ara tatil uygulamasının yürürlükte yer almaması dolayısıyla ortaya çıkan öğretmenlerin ek ders alamama durumu, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile çözüme kavuşturuldu. Resmi Gazete'de yayımlanan ek ders kararı ile 2 hafta olan ücret sınırı 4 haftaya çıkarıldı.

Haftada 15 saat ek ders ücreti alıyorlardı

Öğretmenler, ilgili mevzuata göre; öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti alıyordu.

Söz konusu maddede yer alan 'iki hafta' ibaresi eski uygulamadaki iki tatil dönemi olan sömestr ve yaz tatilleri düşünülerek düzenlenmişti. Bu da yeni uygulamada öğretmenlerin ara tatil dönemlerindeki seminerlerden ek ders almalarını sınırlıyordu.

Yeni kararla birlikte ek ders ücreti alabilecekler

  • İlgili maddede yapılan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve bu sınır iki haftadan dört haftaya çıkarıldı. Kararla birlikte öğretmenler ara tatillerdeki çalışmaları nedeniyle de ek ders alabilecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >