Onlarca kişinin hayatına mal olan siyanüre ulaşmak hala çok kolay

Son günlerde siyanürle intihar vakalarında artış yaşanıyor.

Siyanür pek çok kişinin hayatını kararttı. Önce Fatih, sonra Antalya ve şimdi de Bakırköy'de siyanürlü intihar vakalarıyla karşı karşıyayız. Üstelik bu kişilerin içinde çocuk da var. Yaşanan bu üzücü olayların ardından hemen hemen herkesin aklına aynı soru geliyor; "Siyanüre ulaşmak neden bu kadar kolay?" Görüyoruz ki siyanüre ulaşmak isteyen bir kişinin işi hiç de zor değil. Son derece tehlikeli bir madde olan siyanür, ne yazık ki sadece bir internet aramasıyla, alışveriş sitelerinden temin edilebiliyor.

Siyanür son günlerde Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Sebebi ise bu madde ile yapılan intiharlar...

Siyanür içerek intihar etme vakası önce İstanbul Fatih'te karşımıza çıktı. Ardından benzer bir olay Antalya'da yaşandı. Şimdi ise Bakırköy... Hem de bu intiharların içinde çocuk da var.

Ulaşmak çok kolay!

"Peki bu kişiler siyanürü nasıl temin ediyor?" diye düşünüp küçük çaplı bir araştırma yapınca ise korkunç bir gerçekle karşı karşıya kalıyoruz. Sadece bir internet araması yapmak yetiyor siyanüre ulaşmak için. Evet, bu kadar kolay!

Siyanür hakkındaki aramalarda artış yaşanıyor

HaberTürk gazetesinden Ahmet Küçük de haberinde bu konuya eğilerek, Google üzerinden siyanür hakkında yapılan aramaların artarak son 24 saatte 555'e ulaştığına dikkati çekiyor. Haberde, yapılan uyarıların ardından internet sitelerinin siyanür maddesinin satışlarını geri çektiği de belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >