ÖSYM YKS giriş belgelerini yayınladı

ÖSYM
ÖSYM

ÖSYM, 30 Haziran ve 1 Temmuz'da düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı giriş belgelerini "https://ais.osym.gov.tr/" adresinden erişime açtı.

Üniversiteye girişin yeni adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. Adaylar sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) 30 Haziran Cumartesi katılacak. Alan Yeterlilik Testi (AYT) 1 Temmuz Pazar günü sabah, Yabancı Dil Testi (YDT) ise 1 Temmuz Pazar günü öğleden sonra düzenlenecek. Merakla beklenen YKS sınav yerleri de açıklandı.

Giriş yapmak için tıklayınız

SINAVA GELİRKEN GEREKLİ BELGELER

ÖSYM, YKS öncesinde hem resmi web sayfası hem de sosyal medya hesaplarından adaylara uyarılarda bulunuyor. Yapılan son uyarılarda gerekli belgelere ilişkin açıklamalara yer verildi. Peki, adayların sınava gelirken yanlarında bulundurması gereken belgeler neler?

Adaylar, 2018 YKS’ye gelirken yanlarında ilgili oturuma ait sınava giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerini bulundurmak zorundadırlar. Adaylar, yanlarında bu iki belge olmadan sınava kesinlikle alınmayacak. Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı, geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Bunların dışında;

Sürücü belgesi, Meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

  • Diğer belgeler;
  • Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf (Sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabileceğini göz önünde bulundurunuz.) ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (T.C. Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >