ÖSYM'nin 2020 sınav takvimi açıklandı

Sınav kağıdı- Arşiv
Sınav kağıdı- Arşiv

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün milyonlarca kişinin merakla beklediği gelişmeyi duyurdu.ÖSYM'nin 2020 sınav takvimi belli oldu. Üniversiteye gireceklerin gözü kulağı bu haberdeydi. 2020 YKS 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak.Kamu görevlisi olmak isteyenler ise Temmuz ve Kasım aylarında KPSS sınavına girecek.

KPSS başvuru tarihi

DGS başvuru tarihi

DGS 2020 başvuru tarihleri ÖSYM sınav takviminin içerisinde yer aldı. 5 Temmuz'da yapılacak olan sınavın başvuruları 13 Mayıs ve 21 Mayıs tarihleri aralığında alınacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Twitter'dan bu şekilde duyurdu:

ÖSYM şifresini unutanlar ne yapacak?

ÖSYM şifresini unutanlar e-Devlet Kapısı üzerinden sisteme giriş yapabilirler. Ancak yine de ÖSYM şifresi almak için aşağıdaki yolu kullanabilirsiniz.

Şifrenizi unuttuysanız aşağıdaki linke tıklayınız. Açılan sayfada TC kimlik numaranızı ve ekranda gördüğünüz güvenlik numarasını eksiksiz olarak giriniz. Ardından “İleri” butonuna tıklayın.

– Şimdi ikinci aşamadasınız. Bu aşamada açılan sayfada kimlik bilgilerinizi kontrol etmeniz gerekmektedir. Açılan sayfada Nüfus Cüzdanı seri ve no'su istenmektedir. Bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra sıra geldi güvenlik sorusu aşamasına.

– Güvenlik sorusu aşamasında şifrenizi oluştururken yanıtladığınız cevabı girmeniz gerekmektedir. Bu cevabı eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Sizden istenilen tüm bilgileri girdiğinizde şifreniz yenilenecektir.

2020 sınav ücretleri ne kadar?

SınavlarÜcretleri
YKS(Her oturum):

50 TL

Kaymakamlık:

324 TL

KPSS Lisans:

112,5 TL

KPSS (GK GY) :

75 TL

YÖKDİL:

180 TL

e-YDS:

240 TL

ÖABT:

225 TL

ALES:

120 TL

YDS:

180 TL

TUS:

216 TL

TOEFL:


Bin TL ile bin 200 TL arasında

IELTS:

Bin 200 TL ile bin 600 TL arasında

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >