Pasaportsuz gidebileceğiniz 4 ülke

Ukrayna'nın Lviv kenti Türkiye'den giden ziyaretçilerin uğrak yeri haline geldi.
Ukrayna'nın Lviv kenti Türkiye'den giden ziyaretçilerin uğrak yeri haline geldi.

Doğu Avrupa'da Ukrayna ve Romanya arasında yer alan Moldova Cumhuriyeti ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmadan sonra iki ülke vatandaşlarının kimlikleri ile seyahat etmesinin önü açılmış oldu. Akıllara ise pasaportsuz gidilen ülkeler ve kimlikle gidilen ülkeler geldi. 2018 ve 2019 yıllarında seyahat planı yapanlar için; kimlikle gidebilecekleri 4 ülke listesi bu haberde.

Vizeler kaldırıldı

  • İki Ülke Hükümetleri Arasında 1 Kasım 2012'de Ankara’da İmzalanan Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına İlişkin Anlaşmaya Getirilen Değişikliklere Dair Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Moldova Cumhuriyeti Hükümeti Arasında İmzalanan Protokol'e ise Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Faruk Kaymakçı ile Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanı Tudor Ulianovschi imza attı.

Pasaportsuz kimlikle gidilen ülkeler

MOLDOVA

                                    
                                    
                                    
                                    1991 yılında SSCB'nin dağılmasıyla bağımsızlığını kazanan Moldova’nın içinden Prut ve Dinyester nehirleri geçmektedir. 17 Ekim 2018 tarihi itibariyle Türkiye ve Moldova arasında pasaport yerine kimlikle seyahat dönemi resmen başlamıştır. 1812 yılına kadar yaklaşık 300 yıl Boğdan eyaleti olarak Osmanlı İmparatorluğu'nun egemenliğinde yaşayan bugünkü adıyla Moldova’da gezilecek şehirler arasında Balti, Kişinev, Edinet, Tiraspol ve Holly Gates yer alıyor.
MOLDOVA 1991 yılında SSCB'nin dağılmasıyla bağımsızlığını kazanan Moldova’nın içinden Prut ve Dinyester nehirleri geçmektedir. 17 Ekim 2018 tarihi itibariyle Türkiye ve Moldova arasında pasaport yerine kimlikle seyahat dönemi resmen başlamıştır. 1812 yılına kadar yaklaşık 300 yıl Boğdan eyaleti olarak Osmanlı İmparatorluğu'nun egemenliğinde yaşayan bugünkü adıyla Moldova’da gezilecek şehirler arasında Balti, Kişinev, Edinet, Tiraspol ve Holly Gates yer alıyor.
GÜRCİSTAN

                                    
                                    
                                    
                                    İstanbul’dan tarifeli uçuşlarla ulaşılabilen Batum Havalimanı, pasaportsuz gidilen yerlerin başında geliyor. Karadeniz’in kıyısında buluna Gürcistan, Trabzon ve Artvin’e gayet yakın konumda bulunuyor.

  
Sovyetler’in dağılmasından sonra bağımsızlığını ilan eden Gürcistan‘ın tarihi Taş Devri’ne kadar dayanıyor.

  
Haftanın her günü İstanbul-Batum seferlerinin yapılıyor olması da Batum’u cazip hale getiren özelliklerden biri aslında. Gürcistan’ın en ünlü şehri Batum görülmeye değer tek şehri değil. Batum’un dışında başkent Tiflis, Rioni Nehri’nin kıyısına kurulu ülkenin ikinci büyük şehri Kutayıs ve Signagi, Gürcistan’ın gezip görülebilecek en bilindik şehirleri arasında yer alıyor.
GÜRCİSTAN İstanbul’dan tarifeli uçuşlarla ulaşılabilen Batum Havalimanı, pasaportsuz gidilen yerlerin başında geliyor. Karadeniz’in kıyısında buluna Gürcistan, Trabzon ve Artvin’e gayet yakın konumda bulunuyor. Sovyetler’in dağılmasından sonra bağımsızlığını ilan eden Gürcistan‘ın tarihi Taş Devri’ne kadar dayanıyor. Haftanın her günü İstanbul-Batum seferlerinin yapılıyor olması da Batum’u cazip hale getiren özelliklerden biri aslında. Gürcistan’ın en ünlü şehri Batum görülmeye değer tek şehri değil. Batum’un dışında başkent Tiflis, Rioni Nehri’nin kıyısına kurulu ülkenin ikinci büyük şehri Kutayıs ve Signagi, Gürcistan’ın gezip görülebilecek en bilindik şehirleri arasında yer alıyor.
KIBRIS

                                    
                                    
                                    
                                     Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde kimlik kartınızla 3 aya kadar kalabilmeniz mümkün. Kıbrıs, özellikle yaz tatili için çok tercih ediliyor olsa da, yumuşak iklimiyle bahar ve kış aylarında da muhteşem bir deneyim sağlamayı size garanti ediyor. Farklı kültürlere ev sahipliği yapan Kıbrıs, mimari tarzları ve uçsuz bucaksız kumsalları ile görülmeye değer bölgeler arasında yer alıyor. 

  
Güzelyurt’tan başlayıp Karpaz’a kadar yayılan Kuzey Kıbrıs‘ın harika görüntüsüne, kaleler, eski limanlar, altın rengi kumsallar, kilise ve manastırlar eşlik ediyor.
KIBRIS Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde kimlik kartınızla 3 aya kadar kalabilmeniz mümkün. Kıbrıs, özellikle yaz tatili için çok tercih ediliyor olsa da, yumuşak iklimiyle bahar ve kış aylarında da muhteşem bir deneyim sağlamayı size garanti ediyor. Farklı kültürlere ev sahipliği yapan Kıbrıs, mimari tarzları ve uçsuz bucaksız kumsalları ile görülmeye değer bölgeler arasında yer alıyor. Güzelyurt’tan başlayıp Karpaz’a kadar yayılan Kuzey Kıbrıs‘ın harika görüntüsüne, kaleler, eski limanlar, altın rengi kumsallar, kilise ve manastırlar eşlik ediyor.
UKRAYNA

                                    
                                    
                                    
                                    1 Haziran 2017 itibariyle Ukrayna da Türk vatandaşlarının pasaportsuz gidebileceği ülkeler arasına katıldı. En çok bilinen şehirlerinin başında Kiev, Odessa ve Lviv geliyor fakat Ukrayna birbirinden güzel daha birçok şehri kucaklamış tarih dolu bir ülke durumunda. II. Dünya Savaşı’nda çok ağır tahribata uğrasa da kısa sürede toparlayan Ukrayna, savaşın izleriyle sizleri tarihe yolculuğa davet ediyor.
UKRAYNA 1 Haziran 2017 itibariyle Ukrayna da Türk vatandaşlarının pasaportsuz gidebileceği ülkeler arasına katıldı. En çok bilinen şehirlerinin başında Kiev, Odessa ve Lviv geliyor fakat Ukrayna birbirinden güzel daha birçok şehri kucaklamış tarih dolu bir ülke durumunda. II. Dünya Savaşı’nda çok ağır tahribata uğrasa da kısa sürede toparlayan Ukrayna, savaşın izleriyle sizleri tarihe yolculuğa davet ediyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >