Pentagon'dan F-35 açıklaması

F-35 Savaş Uçağı

Pentagon müsteşarı Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasının geri dönüşümsüz olup olmadığı sorusuna net yanıt vermeyerek, bu sürecin uzayacağı yönünde sinyaller verdi. Müsteşar, çıkarılma sürecinin bu günden itibaren bir yıl alabileceğine işaret etti.

ABD ile Türkiye arasında gerilimin artmasına neden ve uzun süre gündemin birinci maddesi olan F-35 konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Son tahlilde, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasına karar verilmişti ancak Pentagon, bu sürecin hızlı ilerlemeyeceğine işaret ediyor.

Pentagon Müsteşarı tarafından yapılan açıklamada Türkiye'nin ürettiği parçaların tamamının başlangıçta ABD'de üretileceği ifade edildi. Müsteşar, Türkiye'nin çıkarılma sürecinin bugünden itibaren bir yıl alabileceğini söyledi.

Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasının geri dönüşümsüz olup olmadığı sorusuna net yanıt alınamadı.

Pentagon
Pentagon

Ne olmuştu?

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye'nin, S-400 alımından dolayı F-35 projesinden çıkarılması için sürecin başlatıldığını kaydederek, "Bununla beraber ABD, Türkiye'nin stratejik ortaklığına halen çok değer vermektedir" açıklamasını yapmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >