Ruhani'den yaptırım açıklaması: Trump sürekli özel mesaj gönderiyor

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Washington yönetimi sürekli görüşmek için özel mesaj gönderiyor.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Washington yönetimi sürekli görüşmek için özel mesaj gönderiyor.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD yaptırımları ve yeniden müzakerelere ilişkin Washington yönetiminin sürekli olarak görüşme için özel mesaj gönderdiğini belirterek "Müzakere için gönderdikleri mesajlar ve talepler, kamuoyuna yaptıkları açıklamaların tersi. Aracı olan Avrupalılar da bunu biliyor" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, protestolara neden olan yüzde 300'lük benzin zammı ve ABD ile müzakerelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

"ABD görüşmek için sürekli mesaj gönderiyor"

ABD yaptırımları ve yeniden müzakerelere ilişkin Washington yönetiminin sürekli olarak görüşme için özel mesaj gönderdiğini kaydeden Ruhani, "Müzakere için gönderdikleri mesajlar ve talepler, kamuoyuna yaptıkları açıklamaların tersi. Aracı olan Avrupalılar da bunu biliyor" dedi.

"Benzin zammından gelen parayı halka dağıtacağız"

Ruhani, benzin zammının hükümet için yapılmadığını belirterek, "Benzin zammından elde edilecek yaklaşık 300 milyon doların tamamını da toplumun alt gelir grubuna dağıtacağız" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

  • ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan nükleer anlaşmadan çekilme kararının ardından açıkladığı ambargolar 2018'de 7 Ağustos ve 5 Kasım olmak üzere iki aşamayla devreye girmişti. ABD, ilk aşama yaptırımlarla İran'ın dolar, altın ve değerli madenlere erişimini yasaklarken, bu ülkenin çelik, kömür, alüminyum ticareti ile otomotiv ve sivil havacılık sektörlerini de hedef almıştı. 5 Kasım'da getirilen ikinci aşama yaptırımlarla da Tahran'ın petrol ve enerji ticareti darbe almıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >