Rusya uyardı: YPG çekilmezse biz araya girmeyeceğiz

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov: YPG çekilmezse  Türk ordusuyla karşı karşıya gelir.
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov: YPG çekilmezse Türk ordusuyla karşı karşıya gelir.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Soçi mutabakatı çerçevesinde YPG’nin Türkiye-Suriye sınırından çekilmemesi durumunda Türk ordusuyla karşı karşıya geleceğini ve Rusya’nın araya girmeyeceğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleştirdiği görüşmeden sonra açıklanan Soçi Mutabakatı'na dair önemli açıklamalar yaptı. Peskov YPG'lilerin Suriye-Türkiye sınırının Suriye tarafından çekilmemeleri halinde, Türk güçleri ile teke tek kalacaklarını açıkladı.

"Süreç uzun ve zorlu olacak"

Yapılan anlaşmanın ardından bazı pürüzler oluşabileceğini söyleyen Peskov, “İlk etapta birçok pürüzle karşı karşıya kalıyoruz. Durum çok karmaşık ve bir gecede çözülecek sorunlar değil ancak çok önemli ve zorlu bir çalışma yürütülüyor” dedi.

Suriye Anayasa Komisyonu toplantısı ile ilgili de ifadeler kullanan Peskov, “Başlangıçta bu toplantının yapılması kararı olumlu bir sonuç ve önemli bir adım. Ancak kimse durumu toz pembe göremez. Süreç çok uzun ve zorlu olacak” ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >