Rusya'dan yeni açıklama: Türkiye'nin Suriye'de yeni operasyon planı yok

Rusya'nın Dışişleri Bakanı Lavrov
Rusya'nın Dışişleri Bakanı Lavrov

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye ve Rusya'nın yapmış olduğu Soçi Mutabakatı'nın ardından Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeleri aktardı. Lavrov, "YPG'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesinin neredeyse tamamlandığını ancak bazı noktalarda hala mevcut olduğunu ayrıca harekatın yeniden başlayacağı konuşulurken Türkiye, Suriye'de yeni bir operasyon başlatma planı olmadığını söyledi." açıklamalarında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, terör örgütü YPG'nin Suriye’nin kuzeyinden geri çekilmesinin neredeyse tamamlandığını, ancak bazı noktalarda hala mevcut olabileceğini söyledi.

Yeni bir operasyon başlatma planı yok

Rus Bakan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun mutabakata uyulmaması durumunda Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatına devam edeceği yönündeki ifadelerine ilişkin açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı ayrıca "Ankara Moskova'ya yeni bir operasyon başlatma planı olmadığını söyledi" ifadesini kullandı.

Mevlüt Çavuşoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'ndaki konuşmasından.
Mevlüt Çavuşoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'ndaki konuşmasından.

Ne olmuştu?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada, "Bizim hazırladığımız metinler üzerinden müzakere yapılarak mutabakat sağlandı ya da ortak açıklama yapıldı. Arkadaşlarımız da gerçekten çok iyi bir şekilde çalıştılar. Sonuçta burada biz iki ülkeyle de 5 gün içinde mutabakata vardık. Burada şu anda bu mutabakatın gereğini yaptılar mı tamamen? Hayır yapmadılar, yapılması lazım. Biz mutabakat gereği üzerimize düşeni yaptık ama tacizler olduğu zaman da gereğini yaptık ama buradan bir netice alamazsak tıpkı Amerika ile denedikten sonra harekatı başlattığımız gibi yine gereğini yapacağız. Bunun başka çaresi yok. Yanı başımızdaki terör tehdidini bizim mutlaka temizlememiz lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >