Rusya: YPG/PKK çekilmezse Türk ordusu tarafından ezilecek

Rusya: YPG/PKK, Türkiye sınırından çekilmezse Türk ordusu tarafından bozguna uğratılacak.
Rusya: YPG/PKK, Türkiye sınırından çekilmezse Türk ordusu tarafından bozguna uğratılacak.

Soçi Zirvesi sonrası Rusya'dan yeni açıklama geldi. Kremlin, "YPG/PKK, Türkiye sınırından çekilmezse Türk ordusu tarafından ezilerek bozguna uğratılacak. ABD, Suriye'deki Kürtleri Türkiye sınırına yakın kalması ve Türklerle çatışması için cesaretlendiriyor gibi görünüyor" açıklamasını yaptı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı'nın Soçi'de gerçekleştiği mutabakatın ardından açıklamalarda bulundu. ABD'yi Suriyeli Kürtlere ihanet etmekle suçlayan Peskov, "ABD, Kürtleri Türkiye sınırında tutup Türk ordusuyla savaşmak zorunda bırakıyor" dedi.

"ABD, Kürtleri sınırda tutup Türkiye ile savaşmaya zorluyor"

  • Peskov'un değerlendirmeleri şöyle: "ABD, Kürtlerin en yakın müttefiğiydi ve onları terk ederek basitçe ihanet ettiler. Şimdi de Kürtleri Türkiye sınırında tutup, Türk ordusuyla savaşmak zorunda bırakıyorlar"

Peskov, Suriyeli Kürtler sınırdan çekilmezlerse Suriye sınır muhafızları ve Rus askeri polisinin bölgeden ayrılması gerekeceğini bu durumda da Suriyeli Kürtlerin Türk ordusu tarafından ezilip geçileceğini söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >