Sağanak yıkımı: Yol çöktü, evleri su bastı

Sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. -DHA
Sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. -DHA

Öğle saatlerinden itibaren başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'nde sağanak yağış etkili oldu. Yoğun yağmurlar sel ve taşkınlara sebebiyet verdi. Özellikle Anadolu Yakası'nda yağış nedeniyle ev ve işyerlerini su bastı. Su baskını nedeniyle mahsur kalanlar oldu. İBB'den de yağışla ilgili bir açıklama geldi.

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış aralıklarla etkili olmaya devam ediyor.

Sağanak yağıştan ağırlıklı olarak Anadolu Yakası'ndaki semtler etkileniyor.

  • Bazı ilçelerdeki alt geçitlerde su birikintisi oluşurken, bazı ev ve işyerlerini de su bastı.

Ataşehir'de taşan suların dolduğu zemin kattaki dairede mahsur kalan vatandaşlar bahçeye çıkarak canlarını son anda kurtardı.

Ataşehir'de sel nedeniyle vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. DHA
Ataşehir'de sel nedeniyle vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. DHA

İçerenköy'de de yolda su birikintileri oluştu. Yolun kenarındaki dükkanlara ve evin bahçesine de su bastı. Suyun bastığı dükkanlarda eşyalar zarar gördü. Öte yandan bazı vatandaşların yağışlara karşı otomobillerini kapalı alanlara bıraktığı görüldü.

Metrobüs alt geçidini su bastı

Yağış nedeniyle Fikirtepe'deki sanayi sitesinde bulunan bazı iş yerlerini de su bastı. İş yeri sahipleri, kendi imkanlarıyla temizlik çalışması başlattı.

  • Fikirtepe metrobüs durağındaki alt geçidi de su bastığı görüldü. Oluşan su birikintisi nedeniyle, Marmaray metrosunun Feneryolu istasyonundan transit geçiş yapacağı öğrenildi.

Fikirtepe metrobüs alt geçidinin son hali... -İHA
Fikirtepe metrobüs alt geçidinin son hali... -İHA
AA
AA
Kadıköy Feneryolu Tren İstasyonu alt geçidi- AA
Kadıköy Feneryolu Tren İstasyonu alt geçidi- AA
AA
AA
AA
AA
AA
AA
AA
AA

Mahsur kalan araçlar itfaiye ve belediye ekiplerinin çalışması ile kurtuldu.

İBB'den açıklama geldi

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), özellikle Anadolu yakasında etkili olan sağanak yağışla ilgili bir bilgilendirme açıklaması yaptı. Açıklamada Kadıköy, Pendik, Tuzla, Ümraniye ve Sancaktepe ilçelerinde metrekareye ortalama 15 ila 20 kilogram arasında yağış düştüğünü belirtildi. En fazla yağışın 35- 40 kilogram ile Şile ve Kadıköy ilçelerine düştüğü kaydedildi.

İBB'nin yağış öncesi 4 bin 563 personel, bin 718 araç, iş makinesi ve ekipman ile önlem alındığı ifade edilen açıklamada AKOM kameraları ve 153 Beyaz Masa'ya gelen ihbarların değerlendirilerek göllenme ve su baskınlarına müdahale edildiği belirtildi.

Yollar ne durumda?

Çekmeköy Madenler Altgeçit, TEM Çakmak Köprüsü altı, D-100 Uzunçayır Kavşağı, D-100 Fikirtepe Metrobüs İstasyonu mevkii, D-100 Göztepe, Marmaray Feneryolu, Suadiye ve Maltepe İstasyonu'nda oluşan göllenme ve su baskınlarına İBB ekipleri tarafından müdahale edildiği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İBB AKOM verilerine göre yerel sağanak yağışlar görülecek.

Özellikle bugün akşam saatlerine kadar Anadolu Yakası ve kuzey kesimleri başta olmak üzere kentte aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğinden, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İBB, ani ve kuvvetli yağmurun yollarda göllenme ve kot seviyesinin altında kalan yerlerde su baskını hadiselerine neden olmaması için şehir genelinde mazgalları açık tutuyor.

Kentte hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normalleri civarında 29-32 derece aralığında seyretmesi bekleniyor.

Gebze'de yol çöktü

Gebze'de yağış nedeniyle yol çöktü. AA
Gebze'de yağış nedeniyle yol çöktü. AA
AA
AA
AA
AA
AA
AA
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA
DHA
AA
AA
AA
AA
AA
AA
AA
AA
Esnafa yağmur faturası bu kez de yüklü geldi! -AA
Esnafa yağmur faturası bu kez de yüklü geldi! -AA

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >