Sığınmacıların bayram sonrası Türkiye'ye dönüşleri sürüyor

Sığınmacıların bayram sonrası Türkiye'ye dönüşleri sürüyor
Sığınmacıların bayram sonrası Türkiye'ye dönüşleri sürüyor

Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçiren Suriyelilerin yarısı Türkiye'ye döndü

Ramazan Bayramı dolayısıyla ülkelerine giden Suriyelilerden 37 bini Türkiye'ye döndü.

Bayramı Halep'e bağlı Azez, Mare, Soran, Aktarin ve Çobanbey gibi güvenli bölgelerde geçiren Suriyelilerin, Kilis'in karşısındaki Essalame Gümrük Kapısı'ndan dönüşleri sürüyor.

Gümrükteki işlemlerin ardından çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca tampon bölgeye kurulan çadırlara alınan Suriyeliler, Göç İdaresi İl Müdürlüğü ve polis ekiplerinin nezaretinde otobüslerle Öncüpınar Sınır Kapısı'na getiriliyor.

Suriyeliler, gümrük muhafaza ekiplerinin kontrolünden sonra Türkiye'ye giriş yapabiliyor.

Essalame Gümrük Kapısı Müdürü General Kasım Kasımi, yaptığı açıklamada, bayramı ülkesinde geçirmek isteyen 70 bin civarında Suriyelinin geçiş yaptığını anımsattı.

Bayram tatilinin Türk devleti tarafından Suriyeli misafirlere verilen en güzel hediye oyduğunu belirten Kasımi, yetkililere teşekkür etti.

Suriye uyruklu Abdulhakim Debaş ise Ramazan Bayramı tatilinde 4 yıldan bu yana göremediği yakınlarıyla buluşma fırsatı bulduğunu söyledi.

Türkiye'nin sağladığı kolaylıklar sayesinde bayramı akrabalarıyla, sevinç içerisinde geçirdiklerini anlatan Debaş, tüm temennilerinin savaşın bir an önce bitmesi olduğunu dile getirdi.

Suriye'ye giden sığınmacıların dönüş işlemleri, 14 Temmuz Cuma günü saat 17.00'de tamamlanacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >