Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ihracatçılara müjde

Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan müjde
Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'ndaki konuşmasında müjde verdi. Erdoğan, sanayi sicil belgesi sahiplerine döviz muafiyeti getirerek "İhracatçılar döviz satın alırken kambiyo vergisi ödemeyecek" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Olağan Genel Kurulunda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Geçen yıl 1 milyar dolar ve üzerinde ihracat yapan şirket sayımız 10'dan 13'e çıktı

2018 ihracatını 168 milyar dolar olarak kapatmıştık.

Bu yıl Mayıs ayı itibariyle ihracatımız 171.4 milyar dolara çıkmış durumda

Döviz kurundaki yükseliş ihracatçmız için büyük imkanlar getiriyor

Avrupa kur ataklarında sessiz kalsa da siyasi ilişkilerimiz dalgalı olsa da tutarlı duruşumuzu bozmayacağız

Türkiye'yi cari açık veren bir ülkeden cari fazla veren bir ülkeye taşımaya çok yaklaştık

  • İhracatçılara müjde
  • Sanayi sicil belgesi sahiplerine döviz muafiyeti getiriyoruz.İhracatçılar döviz satın alırken kambiyo vergisi ödemeyecek.

    Böylece döviz spekülasyonlarını önlemek için aldığımız tedbirlerin ihracatçılarımızı etkilemesinin de önüne geçiyoruz

Suriyelilere maaş konusu

"Biz hiçbir Suriyeliye maaş bağlamadık. Biz sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yetim, öksüz, fakir, fukaraya valiliklerimiz ve kaymakamlıklarımız vasıtasıyla maaş veriyoruz."

Doğu Akdeniz'deki Türk gemileri

"Birileri kaşını gözünü oynatırsa biz de bütün fırkateynlerimizle beraber, gerektiğinde uçaklarımızla, hemen o gemilerimizin yanında yerimizi alıyoruz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Talimat vermişler, tutuklatacaklarmış o gemilerdeki personeli, avucunuzu yalarsınız."

İstanbul seçimi

Yurt dışındaki medya İstanbul seçimi ile niye bu kadar ilgileniyor sormak lazım.Bir hafta sonraki seçimle bir belediye başkanı seçilecek.Olması gereken neyse o olacak.Demokrasi ve hukuka saygısı olan herkesin pazar günü yapılacak seçimin sonucuna saygı göstermesi gerekir.


Kambiyo nedir? Kambiyo işlemlerinde vergi değişikliği ne anlama geliyor?

Kambiyo, para ya da para yerine geçen belgeler'in değiştirilmesi işlemidir. Para alım ve satımı ile ilgili işlemleri kapsar. Kambiyo senedi ise, kıymetli evrakın tüm özelliklerini taşıyan ve kıymetli evrak için yukarıda yapılan açıklamaların tümünü içeren ve uygulamada en yaygın olarak kullanılan kıymetli evrak çeşididir. Kanunen emre yazılı olarak düzenlenen,içerdikleri hak bakımından mutlaka bir para alacağını konu edinen, ekonomik alanda çok işlem ve etki gören önemlerine binaen Türk Ticaret Kanunu’nda özel olarak düzenlenmiştir. Bunun yanında Kambiyo İktisat literatüründe "döviz","efektif" anlamlarında da kullanılmaktadır.

Dolar
Dolar

Kambiyo senedi çeşitleri

Türk Ticaret Kanunu aşağıdaki senetleri kambiyo senedi olarak düzenlemiştir:

Poliçe

Bono (Kanunda bazen emre muharrer senet olarak da geçer.)

Çek

Çek: TTK. m. 730, çekle ilgili olarak poliçeye atıfta bulunmuş olup, diğer özel durumlar için ise özel hükümler içermektedir. Çekle ilgili çek kanunu da mevcuttur.

Kambiyo senetlerinin nitelikleri

Senetlerde mahfuz olan hak, senet ile beraber doğar, senetten önce yoktur.

Kanunen emre yazılı senetlerdir. Kamu güvenliğini haiz senetlerdir. Şekil şartlarına tâbidirler.

Devir, ödeme, üzerlerine imza atanların hak ve yükümlülükleri, hak sahiplerinin haklarını kullanmak için yerine getirmeleri gereken şartlar, söz konusu senetlere bağlı alacakların takibi, zaman aşımı bakımından özel kurallara tâbidirler.

Öte yandan Kanuni veya kazai atıfet mehilleri geçerli değildir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >