TBMM'ye saldırı girişimi hakkında ne biliyoruz?

TBMM binası Arşiv fotoğrafı.
TBMM binası Arşiv fotoğrafı.

TBMM'de banko görevlisini rehin almaya çalışan, DHKP-C ile bağlantılı olduğu belirlenen biri kadın iki kişi gözaltına alındı.

● İlk incelemede, kadın zanlının hakaret suçundan arama kaydının bulunduğu, ayrıca her iki şüphelinin terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğunun belirlendi.

● Zanlıların üzerinde yapılan aramada, bomba düzeneği süsü verilmiş bir parfüm kutusu ile el yapımı kesici aletler bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı ziyaret edeceklerini söyleyerek TBMM ziyaretçi kabul salonuna gelen 1'i kadın 2 şahıs, Meclis çalışanını rehin almak isterken güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucu etkisiz hale getirildi.

DHKP/C terör örgütü ile irtibatları bulunan şahısların üst aramalarında, bomba düzeneği süsü verilmiş siyah kutu ve uç kısmına kesici cisim bantlanmış kurşun kalem bulundu.

Mulla Zincir
Mulla Zincir

Meclise girmek istediler

TBMM Başkanlığından yapılan açıklamada, saat 14.50’de TBMM Dikmen Kapısı’na gelen biri kadın iki kişinin, bir milletvekili ile randevuları olduğunu söyleyerek, Meclise girmek istediği belirtildi.

  • Zanlılarla ilgili ilk incelemede, kadın zanlının hakaret suçundan arama kaydının bulunduğu, ayrıca her iki şüphelinin terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğunun belirlendiği kaydedildi.

 Eylem Yücel
Eylem Yücel

Üstlerinden bomba düzeneği süsü verilmiş parfüm kutusu çıktı

Zanlıların üzerinde yapılan aramada, bomba düzeneği süsü verilmiş bir parfüm kutusu ile el yapımı kesici aletler bulunduğu aktarıldı.

Eylemcilerin dosyası kabarık

DHKP/C terör örgütü ile irtibatlarına yönelik bilgiler bulunan şahıslardan Mulla Zincir hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak', 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet' ve 'hakaret' suçlarından 5 adet açık ceza dava dosyası bulunduğu aktarıldı.

Zanlıların üstünden bomba düzeneği süsü verilmiş bir parfüm kutusu da bulundu.
Zanlıların üstünden bomba düzeneği süsü verilmiş bir parfüm kutusu da bulundu.

Yakalanan diğer şahıs Eylem Yücel hakkında ise 'Terör Örgütü Adına Eylem ve Faaliyetlerde Bulunmak' suçundan Kocaeli/Kandıra Cezaevi’nde bir süre tutuklu kaldığı, 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'terör örgütü propagandası yapmak', 'görevi yaptırmamak için direnme', 'kamu malına zarar verme', 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet' suçlarından 13 adet açık ceza dava dosyası bulunduğu, 'hakaret' suçundan ise aranma kaydı bulunduğu belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • "14.05.2019 günü saat 14.50 sıralarında Türkiye Büyük Millet Meclisi Ziyaretçi Kabulüne gelerek görevli personele ucunda jilete benzer madde sarılı kalem ile saldıran Mulla Zincir ve Eylem Yücel isimli şahıslar, TBMM Koruma Daire Başkanlığı personelince orantılı güç kullanılarak etkisiz hale getirilerek yakalanmışlardır. Eylem Yücel'in yanında bulunan çanta içerisinde yapılan aramada bomba düzeneğine benzer dışarısında kablolar bulunan bantlanmış siyah kutu bulunmuş, bomba uzmanlarınca yapılan kontrolde içerisinin boş olduğu anlaşılmıştır."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun konuya ilişkin açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun konuya ilişkin açıklama yaptı.

Fahrettin Altun: Doğrudan millet iradesini hedef alan bir saldırı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından DHKP-C’li iki teröristin TBMM’de yakalanmasına ilişkin paylaşımda bulundu. Altun, "DHKP-C’li iki teröristin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirmeye çalıştığı terör eylemi doğrudan millet iradesini hedef alan bir saldırı girişimidir. Milletimizin huzuruna yönelik bu terör eyleminin iç ve dış tüm bağlantıları ortaya çıkarılacak ve hesap sorulacaktır" ifadelerini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Şehit Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreninden bir kare.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Şehit Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreninden bir kare.

Şehit Savcı Kiraz'ı unutmadı

31 Mart 2015 yılında aynı terörist örgüt tarafından şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Şehit Mehmet Selim Kiraz'ı da unutmayan Fahrettin Altun, Şehit Savcı için şu ifadeleri kullandı:

"Bu vesileyle 31 Mart 2015 tarihinde DHKP-C'li teröristlerce şehit edilen Cumhuriyet savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı bir kez daha saygıyla ve minnetle yad ediyorum. Mekanı cennet olsun."


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >