Terör propagandası yapan 449 kişiye gözaltı

    ,
,

İçişleri Bakanlığı, sosyal medya mecralarında terör örgütü propagandası yapan 449 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son bir haftada bölücü terör örgütleriyle mücadele kapsamında güvenlik güçlerince bin 22 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 335, terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 27, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 518, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında da 35 zanlı gözaltına alındı.

Yapılan planlı operasyonlarda, 915'i terör suçları, 84'ü düzensiz göç ve 3 bin 614'ü uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 4 bin 613 kişi gözaltına alındı.

Ülke genelindeki operasyonlarda, aralarında terör arananlar mavi listede bulunan PKK'nın sözde Amed eyalet sorumlusu Eylül Ergani kod adlı Murat Üçer, sözde bölge sorumlusu Botan kod adlı Veli Taşkıran ile sözde güç sorumlusu Bager Tufan kod adlı İnan Ağyol’un da bulunduğu 5'i ölü, 7'si sağ, 3'ü teslim olmak üzere 15 terörist etkisiz hale getirildi.

573 gözaltı

Ayrıca, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren sosyal medyadan terör propagandası yapan 449, protesto eylemlerine katılan 124 kişi gözaltına alındı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >