THY Genel Müdürü Ekşi'den 50 bin TL maaşlı iş çağrısı

Arşiv
Arşiv

THY Genel Müdürü Ekşi, üniversite mezunu olan ve İngilizce bilen gençleri pilot olmaya davet ederek: “İlk girişinizde 12 bin lira maaşla başlıyorsunuz, 50 bin lira maaşa kadar çıkan bir ücretiniz var. Dünyanın istediğiniz ülkesinde çalışma imkanınız oluyor. O yüzden meslek yüksekokulu, dört yıllık bir okul bitirmiş arkadaşlarımızın şayet İngilizceleri iyiyse bizim pilot yetiştirme ilanlarımızı takip etmelerini ve oraya müracaat etmelerini istiyoruz” dedi.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, üniversite mezunu olan ve İngilizce bilen gençlere pilot olmalarını tavsiye etti. Ekşi, “İlk girişinizde 12 bin lira maaşla başlıyorsunuz, 50 bin lira maaşa kadar çıkan bir ücretiniz var. Dünyanın istediğiniz ülkesinde çalışma imkanınız oluyor.” dedi.

Yenisafak.com’dan Ayşe Begüm Çelikkol'un haberine göre; Yeni havalimanıyla birlikte pek çok personel alınacağını ifade eden Ekşi, gençleri pilot olmaya davet etti.

"Gençler pilot olsun"

THY Genel Müdürü Ekşi: "Yer hizmetlerinde ortak olduğumuz bir şirketimiz var, TGS diye. Senenin ikinci yarısında burası için alımlara başlanacak çünkü orada daha büyük bir alan var. İlanları takip etsin arkadaşlar. Pilot ve kabin memuru anlamında, havalimanından bağımsız uçak sayımızla ilgili olduğu için, kabin memuru alımlarımız devam ediyor. 2019'a yönelik olarak da alımlarımız devam edecek." dedi.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi

"50 bin lira maaş"

Havacılıkta çalışmak isteyenlerin İngilizcelerinin iyi olması gerektiğine değinen Ekşi: "İlk olarak İngilizce'ye bakıyoruz. Meslek yüksekokulu veya üniversite mezunu arkadaşları pilot olmaya davet ediyorum. Pilotluk son derece güzel bir meslek. Önümüzdeki 20 yıl boyunca tüm dünyanın aradığı mesleklerden bir tanesi. İlk girişinizde 12 bin lira maaşla başlıyorsunuz, 50 bin lira maaşa kadar çıkan bir ücretiniz var. Dünyanın istediğiniz ülkesinde çalışma imkânınız oluyor. O yüzden meslek yüksekokulu, dört yıllık bir okul bitirmiş arkadaşlarımızın şayet İngilizceleri iyiyse bizim pilot yetiştirme ilanlarımızı takip etmelerini ve oraya müracaat etmelerini istiyoruz. "Pilot olabilir mi?" testlerinden geçen arkadaşlardan başarılı olanlarını alıyoruz onları 2 senelik eğitime tabi tutuyoruz ve onlara her ay iki asgari ücret tutarında bir maaş veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Ücretsiz pilot eğitimi

Pilotluk eğitiminin çok yüksek ücretler ödenerek alınan bir eğitim olduğunu kaydeden Ekşi, “İlanlarımıza başvuran ve yaptığımız testi geçen arkadaşlarımızı pilot olarak alıyoruz. Çok güzel bir imkân bu. Tekrar arkadaşları davet ediyorum. İngilizceniz iyi olacak, pilotluk yeteneğiniz var mı yok mu şeklinde testlerimiz var. O testlerden geçip, 2 yıllık eğitim sonunda THY'de ikinci kaptan olarak göreve başlıyorlar. Kendisine harcadığımız eğitim masrafını maaşından peyderpey kesiyoruz, en az 10 yıl bizde çalışmaları gerekiyor. Ücretler de yüksek olduğu için kestiğimiz miktar onlara dokunmuyor. 50 bin liraya kadar gelen ücretler var. Tüm genç arkadaşlarımızı pilot, kabin memuru, uçak teknisyeni olmaya davet ediyorum. Pilot konusunda büyük açık var dünyada da” dedi.

  • 2019’da 600 civarında pilot alınacağını da söyleyen Ekşi, her sene 400 pilot yetiştirdiklerini de sözlerine ekledi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >