Titremesiyle korkutmuştu: Merkel sağlık durumunu açıkladı

Almanya'nın ilk kadın Başbakanı olarak tarihe geçen Angela Merkel, son günlerde titremesi dolayısıyla yaşanan hakkındaki sağlık durumu endişeleriyle gündeme geliyordu.
Almanya'nın ilk kadın Başbakanı olarak tarihe geçen Angela Merkel, son günlerde titremesi dolayısıyla yaşanan hakkındaki sağlık durumu endişeleriyle gündeme geliyordu.

Son günlerde önemli görüşmelerde titremesiyle objektiflere takılan ve günlerce bu görüntüler üzerinden tartışmalara konu olan Merkel, sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı. Almanya'nın ilk kadın Başbakanı Merkel, "Endişeleri anlıyorum, Sağlığım konusunda ilgiliyim. Şansölyelik görevimi de yerine getirebilecek durumdayım. 2021 benim için siyasi hayatımın sonu olacak ancak bundan sonra da hayatıma devam etmeyi umuyorum" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, titretme nöbetleri sonrası yaptığı açıklama ile sağlık durumu hakkındaki sorulara yanıt verdi.

Alman Şansöye, "Sağlığım hakkındaki endişeleri anlıyorum ancak bunları zaten yanıtladım. Sağlığım konusunda ilgiliyim. Şansölyelik görevimi de yerine getirebilecek durumdayım. 2021 benim için siyasi hayatımın sonu olacak ancak bundan sonra da hayatıma devam etmeyi umuyorum" dedi.

Ne olmuştu?

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in titrediği ve kendisine zor hakim olduğu görüntülerin ilki, Ukrayna Başbakanı Vladimir Zelenskıy'i Berlin'de ağırladığı sırada basına yansımıştı.

64 yaşındaki Merkel'in korkutan görüntülerinin ikincisi ise, Almanya Adalet Bakanı Katarina Barley'in Avrupa Parlamentosu'na seçilmesi sebebiyle düzenlenen ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in konuşma yaptığı törende kameralara yansımıştı.

Alman Şansölye dün de, canlı yayında Finlandiya Başbakanı Antti Rinne'yi karşılama töreninde titrerken görüntülenmişti.

Daha fazla bu şekilde konuşulmak istemeyen Merkel, en son çareyi altına bir sandalye çekip, oturmakta bulmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >