Tokyo metrosunda sıkışıklığı gidermek için bir kase erişte teklifi

Arşiv
Arşiv

Japonya'da Tokyo metrosu yetkilileri, çok yoğun bir hatta sabah sıkışıklığını önlemek için yoğun saatlerden önce trene binen yolculara ücretsiz yemek ısmarlama önerisi getirdi. Kampanyaya şimdiden bin işletme destek verdi.

Japonya'da Tokyo Metro şirketi, Tozai hattını kullanan yolcuların sabahları çok yoğun saatlerden önce trene binmeleri halinde her bir yolcuya ücretsiz yemek verecek.

Tokyo metrosu, gelecek iki haftada 2 bin 500 yolcu hedefine ulaşılırsa bu kişilere bir kase erişte, 3 binin üzerinde yolcuya ulaşılırsa her birine hem erişte hem de "tempura" verecek.

Amaç insanları trene erken binmeye teşvik etmek

Kampanyaya yaklaşık bin işletmenin destek verdi. Bu şirketlerin çalışanlarının çalışma saatlerinde değişikliğe gideceği belirtildi. Bu kapsamda şirketler çalışanlarının işe daha erken saatlerde gelmesine ve erken çıkmasına müsaade edecek; bazıları ise çalışanlarının evden çalışmasına izin verecek.

Tokyo metro sözcüsü Takeshi Yamashita, "Bu bizim en yoğun hattımız. Her zaman sıkışıklığı azaltmaya çalışıyoruz. Yeni uygulamanın insanları trenlere erken binmeye teşvik edeceğini umuyoruz" dedi.

Tozai hattını, hafta içi 07.50-08.50 saatlerinde 76 binden fazla yolcunun kullandığı ve bu hattaki trenlerin kapasitesinin iki katı yolcu taşıdığı ifade ediliyor.

Tokyo metrosu, her gün yaklaşık 7,2 milyon yolcuyu taşıyor.

Japonya metrosunda görev yapan ittiriciler hayat kurtarıyor

Japonya'nın 38 milyon nüfuslu Tokyo şehri dünyanın en kalabalık kentlerinden biri. Yolcular metroları hızlı ve zamanında vardığı için ulaşımda tercih ediyor.

İlk baktığınızda görüntüler bir film sahnesini andırsa da Tokyo’da sıradan bir gün. Tokyo’da metroyu kullanan insanlar adeta balık istifi yolculuk yapıyor.

  • Hareket etmenin neredeyse imkansız olduğu Tokyo metrosunun diğerlerinden bir farkı var. Yolcuları yoğun saatlerde metroya sığdırmak için ittiren görevliler çalışıyor. Bu görevlilelere "Oshiya" adı veriliyor.

Metronun içinde boş yer bırakmayan yolcular kendilerini ittiren görevlilelere itiraz bile etmiyor. İstanbul metrosundaki kalabalık, Tokyo'daki sıkışıklığın yanında neredeyse hiç kalıyor.

Tokyo metrosu yılda 3,3 milyar insanı taşımasıyla dünyanın en kalabalık metrolarından biri olmaya aday.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >