Trump babasının doğum yerini yanlış söyledi

ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Trump, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmede gerçekte ABD’de babası Fred Trump’ın Almanya'da doğduğunu söyledi. ABD medyası "Trump her nedense babasının Almanya'da doğduğunu söyleyip duruyor" yorumunu yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmede ABD’de doğan babası Fred Trump'ın Almanya’da doğduğunu söyledi.

“Almanya’nın harika bir yerinde doğdu”

Stoltenberg ile görüşmesinde bazı ülkelerin ittifaka daha fazla katkı yapması gerektiğine dair tepki çeken görüşlerini bir kez daha tekrarlayan Trump, şu ifadeleri kullandı: "Mesela Almanya, doğrusu kendi paylarını ödemiyorlar. (Almanya Başbakanı Angela Merkel) Angela'ya ve ülkelerine büyük saygı duyuyorum. Benim babam da Alman. Doğru mu? Alman'dı. Almanya'nın oldukça harika bir yerinde doğdu, bu yüzden Almanya'nın dilinden anlarım."

Trump’ın babası ABD’de doğdu

Trump'ın babası Fred Trump, 1905 yılında New York eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan Bronx'ta doğdu. Trump'ın büyükbabası Frederick ve büyükannesi Elizabeth'in ise Almanya'da doğduğu ve daha sonra ABD'ye geldiği ortaya çıkmıştı.

Son bir yılda birçok kez aynı gafı yaptı

Son gafla tekrar konu gündeme gelirken ABD medyası da "Trump her nedense babasının Almanya'da doğduğunu söyleyip duruyor" yorumunu yaptı.

  • Temmuz 2018'deki bir röportajında Trump iddiasını ilk kez dile getirmiş ve ebeveynlerinin Avrupa'da doğduğunu söylemişti. Annesi Mary Anne'in İskoçya'da doğduğunu söyleyen Trump, "Bu ülkeleri seviyorum. Almanya'yı ve bütün diğer ülkeleri, İskoçya'yı" demişti.

Aynı ay, AB ile ticaret konusunda konuşan Trump, şunları kaydetmişti:

"Ebeveynlerimden ikisinin de AB sınırlarında doğduğunu unutmayın, tamam mı?" ifadelerini kullanmıştı. Daha sonra Brüksel'deki bir basın toplantısında, "Almanya'ya büyük saygım var. Babam Almanya'da doğdu"

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >