Trump, sığınmacıları engellemek için timsah dolu hendek önerdi

Trump'ın sınıra timsahlarla dolu hendekler kazılmasını istediği iddia edildi.
Trump'ın sınıra timsahlarla dolu hendekler kazılmasını istediği iddia edildi.

Sığınmacılara karşı öne sürdüğü tartışmalı kararları ve söylemleriyle tepkilerin odağına yerleşen ABD Başkanı Trump ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Piyasaya yeni çıkan bir kitapta Trump'ın Meksika sınırındaki akını durdurmak için sığınmacıları bacaklarından vurmayı önerdiği öne sürüldü. Trump'ın sınıra timsahlarla dolu hendekler kazılmasını istediği de iddia edildi.

ABD'de yeni çıkan bir kitapta ABD Başkanı Donald Trump'la ilgili önemli iddialar yer alıyor. Amerikan New York Times'tan iki gazetecinin kaleme aldığı "Sınır Savaşları: Trump'ın Göçmenlere Saldırısı" adlı kitap ismi gizli tutulan 10'dan fazla yetkili ile yapılan görüşmelere yer veriliyor.

"Sığınmacıların bacaklarına ateş edin"

İddiaya göre, ABD Başkanı Donald Trump, danışmanlarına "sığınmacıların bacaklarına ateş edilmesini" önerdi.

  • Timsahlarla dolu hendek önerisi
  • ABD Başkanı Trump'ın bir başka toplantıda da duvara elektrik verilmesini önerdiği, duvarın yılan ve timsahlarla dolu bir hendekle güçlendirilmesini önerdiği de ileri sürüldü.

Kitaptaki iddialarla ilgili Beyaz Saray'dan yalanlama gecikmedi. Ancak Trump daha önceki bir konuşmasında da sınırda taş atan göçmenlere askerlerin ateş açabileceğinden bahsetmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >