Trump'ın yüzünü buz dağına işlemek istiyorlar

Trump
Trump

Bir grup Finlandiyalı aktivist, ABD Başkanı Donald Trump'ın yüzünü Kuzey Kutuplarındaki buz dağına işleyerek küresel ısınmaya dikkat çekmek istiyor.

Donald Trump, ABD başkanı seçildiği zaman iklim savunucuları dehşete düşmüştü. Bunun sebebi Trump'ın iklim değişikliği ve mücadelesiyle ilgili fikirleriydi.

Trump'ın, ABD'nin iklim mücadelesiyle ilgili atmayı vaat ettiği adımları uygulamaması, Paris Anlaşması'ndan çekilmesi, kömür, petrol ve doğalgaza büyük yatırımlar yapması ve daha pek çok iklim değişikliği karşıtı kararları çok eleştirildi.

"Trumpmore Projesi"

                                    
                                    
                                    Fin aktivist grubunun başkanı Nicolas Prieto amaçlarını şöyle açıklıyor :  "İnsanlar bir sorunu çoğu zaman gözleriyle gördükleri zaman anlıyor. Trump'ın yüzünü dağa oyarak bir anıt inşa etmek istedik. Eğer Trump'ın dediği gibi küresel ısınma yoksa heykelin erimesi yüzyıl sürer. Bakalım bunu hep birlikte göreceğiz.
"
"Trumpmore Projesi" Fin aktivist grubunun başkanı Nicolas Prieto amaçlarını şöyle açıklıyor : "İnsanlar bir sorunu çoğu zaman gözleriyle gördükleri zaman anlıyor. Trump'ın yüzünü dağa oyarak bir anıt inşa etmek istedik. Eğer Trump'ın dediği gibi küresel ısınma yoksa heykelin erimesi yüzyıl sürer. Bakalım bunu hep birlikte göreceğiz. "
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >