Trump'tan Barış Pınarı açıklaması: 'Türkiye sivilleri ve dini azınlıkları koruyacak'

Donald Trump.
Donald Trump.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Barış Pınarı Harekatı'nun başlaması sonrası konuya ilişkin ilk açıklamasını yaptı.

Bölgede ABD askeri bulunmadığını ifade eden Trump, 'savaşa' siyasete girdiği ilk günden bu yana karşı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin sivilleri ve dini azınlıkları koruyacağını söyleyen Donald Trump, DEAŞ'ın tekrar canlanmasından da Türkiye'yi sorumlu tuttu.

Türkiye, Fırat'ın doğusuna yönelik harekatı resmen başlattı. Barış Pınarı olarak isimlendirilen harekat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurusuyla birlikte tüm ülkenin bir numaralı gündem maddesi haline geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter üzerinden yaptığı duyuru sonrası başlayan harekat, tüm bileşenleriyle hız kesmeden devam ediyor.

Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.
Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

"Türkiye sivilleri ve dini azınlıkları koruyacak"

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda başlattığı, terör örgütlerini hedef alan ve 'güvenli koridor' oluşturmayı amaçlayan Barış Pınarı Harekatı'nın başlaması sonrası ilk kez açıklamada bulundu.

Trump, yayımladığı yazılı açıklamada

  • “Siyasete girdiğim ilk günden bu yana bu anlamsız, sonu gelmeyen özellikle de ABD’ye yarar sağlamayan savaşlarda yer almak istemediğimi net bir şekilde söylemiştim. Türkiye sivillerin, Hıristiyanlar dahil dini azınlıkların korunacağı ve insani bir krizin yaşanmayacağı konusunda taahhüt verdi. Bu taahhüdü yerine getirmelerini bekliyoruz. Buna ek olarak, bütün tutsak DAEŞ savaşçılarının cezaevinde kalmaya devam etmelerinin ve DAEŞ'in hiçbir şekilde yeniden toparlanmamasının sağlanmasından artık Türkiye sorumludur. Türkiye’nin bütün taahhütlerine uymasını bekliyor ve durumu yakından izlemeye devam ediyoruz.”

ifadelerine yer verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >