TSK ve ÖSO Raco belde merkezini ele geçirdi

TSK, etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı.
TSK, etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı.

TSK ve ÖSO güçleri Raco belde merkezini ele geçirdi. Raco ile birlikte Hamilek, Ramadiye, Badinli, Karkin, Ali Bezanlı ve Çemenli’de ve Şeyh Hadid Beldesinde de kontrol sağlandı. Bu şekilde Afrin-Cinderes Karayolu kesildi. Zeytin Dalı Harekatı'nın 44. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 612'ye çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve ÖSO'nun Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin kırsalında terör örgütlerine karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda ilerleyişi sürüyor.

TSK ve ÖSO Raco Beldesi’ne girip meskûn mahal temizliği yaptı. Raco’da en az 10 terörist öldürüldü. Afrin’e yaklaşma istikametinde Raco ile birlikte Hamilek, Ramadiye, Badinli, Karkin, Ali Bezanlı ve Çemenli’de de kontrol sağlandı. Bu şekilde Afrin-Cinderes Karayolu kesildi. Öte yandan Şeyh Hadid Beldesi ve Hacı Halil köyü de teröristlerden temizlendi.

Raco’nun ele geçirilmesiyle pusu kurarak sızma yapan teröristlerin kuzeybatı direnişi ve savunma hattı kırıldı. Raco merkezinin birçok noktasında örgütün tünel ve büyük çukurlar kazdığı görüldü. ÖSO’ya bağlı Fatih Sultan Mehmet Tümeni ve Muntasır Billah Tugayı, Raco’dan kaçan teröristlerin gittiği Badinli Köyü’nü akşam saatlerinde şiddetli çatışmaların ardından ele geçirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in stratejik öneme sahip Racu belde merkezine girerek bölgenin büyük bölümünü kontrolüne aldı. Operasyona katılan ÖSO mensupları (fotoğrafta) görülüyor.(AA)
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in stratejik öneme sahip Racu belde merkezine girerek bölgenin büyük bölümünü kontrolüne aldı. Operasyona katılan ÖSO mensupları (fotoğrafta) görülüyor.(AA)

Öte yandan TSK ve ÖSO güçleri Afrin'inde Ramadiye, Hamilek, Çemenli, Alibezanlı ve Karkin, Bafliun köyü ve dağı ile Halilo, Soğulcak ve Aranda köylerini teröristlerden temizledi.

Teröristlerden temizlenen yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

  • "Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Meydan Ekbez, Bendirek, Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Şeyh Huruz, Ömer Simo, Duraklı, Hayyam, Surain, Çarkanlı, Akanlı, Mikdad ve Ali Racu köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim; Racu belde merkezi, beldeye bağlı Mesekanlı, Mamalı, Atamanlı köyleri, Şeyh Mehmetli köyü, Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı, Derviş Obası, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy ve 1083 rakımlı tepe, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana, Kırmızı, Karri, Şerbanlı, Şedya, Harab Summak, Hantalli, Karababa, Sarı Uşağı, Rahmanlı, Maskah, Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Aşağı Sinara ve Yukarı Sinara, Karmanluk, Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hamilek, Ramadiye, Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Arşali, Muhammediye, Divan Fevkani, Divan Tahtani, onlara hakim 3 tepe, Mervane, Heygece, Tell Dilur, Bafler, Zehra, Aşağı Korgan ve Yukarı Korgan, Ebu Kabe ile Hacılar köyleri ile Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri ve Kalki köy altı yerleşimi, üs olarak kullanılan Beyyada noktası; Şeran beldesinde Burseya Dağı, Umranlı, Uverkan, İkidam, Şeltah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo, Dikmetaş, Zeytinak, Arpaviran ve Dayr Savvan köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri ile Cemiliyye köy altı yerleşimi."
Stratejik önem sahip Raco belde merkezinin alınmasıyla Bülbül'den sonra ele geçirilen belde merkezi sayısı 2 oldu.
Stratejik önem sahip Raco belde merkezinin alınmasıyla Bülbül'den sonra ele geçirilen belde merkezi sayısı 2 oldu.

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı: 2 bin 612

Zeytin Dalı Harekatı'nda 44. gün TSK'dan yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 612'e yükseldiği belirtildi.

JÖH ve PÖH Afrin yolunda

JÖH ve PÖH'ler Afrin görevinde (AA)
JÖH ve PÖH'ler Afrin görevinde (AA)

Suriye sınırında konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderilen Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) ekipleri, Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Müşterek Görev Merkezi'nden yola çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin'de terör örgütleri PYD/PKK-DEAŞ'a yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görevli JÖH ve PÖH ekipleri ile güvenlik korucuları, İslahiye ilçesinde kurulan İçişleri Bakanlığı Müşterek Görev Merkezi'nden zırhlı araçlar ve minibüslerle sınıra doğru hareket etti.

Askeri ve sivil araçların çıkışının ardından bir askeri helikopter de güvenlik amaçlı konvoya eşlik etmek üzere havalandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >