Türk Telekom'a 3 talip

Bloomberg News, Oger'in Türk Telekom'daki payının muhtemel satışıyla 3 şirketin ilgilendiğini öne sürdü.

Lübnanlı Hariri ailesinin Türk Telekom için alınan 4,75 milyar dolarlık kredinin geri ödemesinde temerrüte düşmemek için, Dubai merkezli telekomünikasyon şirketi Oger Telecom'daki hisselerini satmayı planladığı belirtildi.

Bloomberg News'a konuşan iki kaynak, Hariri ailesinin Türk Telekom'un ana hissedarlarından Ojer Telekom'daki hisselerinin satışı için potansiyel alıcılarla görüştüğünü söyledi.

Türk Telekom'un ana hissedarı konumundaki Suudi Arabistan merkezli Saudi Oger Grubu'nun hakim ortak olduğu Oger Telekom, Türkiye'deki borçlarını ödeyebilmek için 2013 yılında çektiği 4,75 milyar dolarlık refinansman kredisinin Eylül ayı taksidi olan 290 milyon dolarlık borcunu ödemeyerek gecikmeye düşmüştü.

Haririler'in geri ödemekte zorlandığı kredi, 2013 yılında imzalandığında Türkiye tarihinin en büyük sendikasyon kredisiydi. Sendikasyon kredisinde Türkiye'nin en büyük bankalarının yanında Citigroup, JPMorgan Chase ve Deutsche Bank gibi bankalar ile toplamda 29 banka bulunuyordu. Haberde, Oger kredisinde Akbank'ın 1.5 milyar dolar, Garanti'nin 1 milyar dolarlık payı bulunduğu belirtiliyor.

2005 yılında 6.55 Milyar Dolara satılmıştı

Türk Telekom'un yüzde 55'i, 2005 yılının Kasım ayında 6 milyar 550 milyon dolarla Suudi merkezli Lübnanlı Hariri ailesinin şirketi Ojer Telekom'a satılmıştı.

Türk Telekom'da özelleştirmeden sonra oluşan ortaklık yapısına göre Saudi Oger'in yüzde 50 ortağı olduğu Oger Telekom'un hisse oranı yüzde 55, Hazine'nin yüzde 30, yüzde 15 ise halka açık.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >