Türkiye’de eğitim alan Arjantinli Emiliano Limia G-20 Zirvesi'nde

Emiliano Limia
Emiliano Limia

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının verdiği bursla Türkiye'de gazetecilik eğitimi alan Emiliano Limia, Arjantin’deki ve bölgedeki gelişmeleri tüm dünyaya ve Türkiye’ye duyuruyor. G-20 Zirvesi’nde görev alan Limia Emiliano, Arjantin'de düzenlenen G20 Zirvesi’ni yakından takip ederken oradaki atmosferi anlatıyor. Emiliano zirvenin ilk günündeki detayları GZT’ye anlattı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının verdiği bursla Türkiye'de gazetecilik eğitimi alan Emiliano Limia, hayatının en güzel deneyimini yaşadığını söylüyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının verdiği "Türkiye Bursları" ile gazetecilik eğitimi alan Arjantinli Emiliano Limia, Arjantin’deki ve bölgedeki gelişmeleri tüm dünyaya ve Türkiye’ye duyuruyor.

Emiliano Limia
Emiliano Limia

Limia ülkesine döndükten sonra Anadolu Ajansı'nın muhabirliğini yapmaya başladı. Emiliano, Arjantin'de düzenlenecek G20 Zirvesini yakından takip ederken zirvedeki atmosferi instagram hikayeleriyle GZT’ye bildiriyor.

Limia, Türkiye'de yaşadıklarını şu sözlerle anlatıyor:

  • "Her şey ne çabuk geçti. Türkiye göz açıp kapayıncaya kadar geçen renkli bir rüya gibiydi. Bir defter dolusu bilgi, kültür ve anıyla dönüyorum ülkeme. Türkiye bana defterlere sığmayacak kadar büyük bir yaşam hediye etti.
  • Aynı zamanda akademik olarak da geliştim. Bana bu fırsatları veren hocalarımı asla unutmamam."


Emiliano Limia G-20 Zirvesi'ndeki atmosferi GZT'ye anlattı


Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının görevi nedir?

6 Nisan 2010 tarihinde kurulan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) yurtdışındaki Türk vatandaşlarına, kardeş topluluklarına ve Türkiye’de öğrenim gören uluslararası burslu öğrencilere yönelik çalışmaları koordine etme, bu alanlarda verilen hizmetleri ve yapılan faaliyetleri geliştirme görevini üstleniyor.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ankara'da bir otelde gerçekleştirilen Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) 2018 Yılı İstişare Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ankara'da bir otelde gerçekleştirilen Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) 2018 Yılı İstişare Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.
  • Başkanlığın çalışmalarıyla, gerek yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları gerekse kardeş topluluklarla ilişkiler güçlendirilmekte, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak daha yakın ilişkiler tesis edilmektedir.

YTB 2019'da 'Prof. Dr. Fuat Sezgin Bursu' verecek

YTB Başkanı Abdullah Eren, "YTB olarak, yaptığı çalışmalarla medeniyetimize ışık tutmuş Prof. Dr. Fuat Sezgin'i ve çalışmalarını ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmaya en güçlü şekilde katkı vereceğiz." dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, YTB'nin "Prof. Dr. Fuat Sezgin ve İslam Bilim Tarihi Yılı" kapsamında Fuat Sezgin İslam Bilim Tarih Araştırmaları Vakfı ve Kırıkkale Üniversitesi ile 19 Kasım'da imzaladığı protokolü değerlendirdi.

Resmi Gazete'de 6 Eylül 2018'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2019 yılının Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı ilan edildiğini hatırlatan Eren, imzalanan protokol ile YTB'nin de Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı ile yıl boyunca düzenlenecek organizasyonlarda en etkin şekilde yer alacağını söyledi. Haziran ayında vefat eden Sezgin'in yaptığı çalışmalarla İslam bilim tarihi alanında büyük bir uyanışa öncülük ettiğine dikkati çeken Eren, şöyle devam etti:

  • "YTB olarak, yaptığı çalışmalarla medeniyetimize ışık tutmuş Prof. Dr. Fuat Sezgin'i ve çalışmalarını ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmaya en güçlü şekilde katkı vereceğiz. Yeni nesillerin Sezgin'in çalışmalarının muhtevasından öğreneceği çok şey var. Medeniyetimizin layıkı veçhiyle anlaşılmasını sağlamaya hizmet etmek ve onu yeni nesillere en doğru şekilde aktarmak ortak yükümlülüğümüz. Biz de bu kapsamda, İslam bilim tarihi alanında yeni bir burs programı düzenleyerek Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamız adına burs ihdas edeceğiz. Çok kıymetli çalışmaları insanlığa miras bırakan Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamızı adına vereceğimiz burs vesilesiyle yad etmek istiyoruz."


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >