Türkiye'nin Yüzyılı ve Geleceği Uluslararası Gençlik Sempozyumu başladı

Türkiye'nin Yüzyılı ve Geleceği
Türkiye'nin Yüzyılı ve Geleceği

Sultangazi Belediyesi tarafından 4-5 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Türkiye'nin Yüzyılı ve Geleceği Uluslararası Gençlik Sempozyumu'nun ilk günü Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, STK'lar ve öğrencilerin katılımıyla Sultangazi'de başladı.

Sultangazi Belediyesi tarafından 4-5 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Türkiye'nin Yüzyılı ve Geleceği Uluslararası Gençlik Sempozyumu'nu başladı.

Türkiye ve dünyadan akademisyenlerin yanısıra Çin, Avusturya, Malezya ve Endonezya'dan bilim insanlarının katılacağı 42 kişi konuşma yapacak.

Sempozyum başladı

Sempozyumda 6 oturum olacak. İstanbul'da kapsamlı bir "Gençlik Araştırması" raporunun değerlendirileceği sempozyumda, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, Türkiye Teknoloji Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar'ın katılacağı 2 günlük program bugün başladı.

Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, Türkiye'nin Yüzyılı ve Geleceği Uluslararası Gençlik Sempozyumu'nda konuştu.
Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, Türkiye'nin Yüzyılı ve Geleceği Uluslararası Gençlik Sempozyumu'nda konuştu.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, gençlerin kendi kimlikleriyle kuşandıklarında gerçek anlamda öz güveni besleyecek bir dengeyi yakalayacağını belirterek, "Geçmişi olmayanın geleceği olmaz, diyoruz. Geçmişini tanımayan kendine ait bir gelecek inşa edemez." dedi.

  • Erdoğan, Sultangazi Belediyesi tarafından Sultangazi Belediyesi Nikah ve Konferans Sarayı'nda düzenlenen Türkiye'nin Yüzyılı ve Geleceği Uluslararası Gençlik Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, organizasyonda sadece akademisyenlerin değil, gençlerin de büyük katkısı olduğunu söyledi.

Sempozyumun altyapısına kaynak teşkil eden bir saha araştırması olmasının önemine işaret eden Erdoğan, bugün ve yarın yapılacak toplantılarda, oturumlarda gençlerin de katkısı olduğunu görmenin çok güzel olduğunu anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle Türkiye Gençlik STK'larını kurduklarını hatırlatan Bilal Erdoğan, şöyle devam etti:

  • "Şu anda 92 üye sivil toplum kuruluşu ile benzer çalışmaları yapmanın gayreti içerisindeyiz. Nitekim 3 Kasım'da, Türkiye Gençlik Zirvesi ile üye sivil toplum kuruluşlarımızın katılımıyla gençliğin meselelerini yine bir saha araştırmasına dayanarak konuşacağız, tartışacağız, değerlendireceğiz. Geleceğimizi belirleyecek gençlerimizin kendilerini daha iyi hissetmeleri için daha büyük ufuklara yelken açabilmeleri için neler yapılabilir, neler yapılmalı? Bunları değerlendireceğiz."

Bilal Erdoğan, "Özgüven meselesi çok belirleyicidir. Bir ülke için de çok belirleyicidir. Dik duruş sahibi olabilen kendi ile ilgili meselelerde kendi kararlarını verme dirayetini sergileyebilen bir ülke olmak çok önemli. Geçtiğimiz 16 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özgüven sahibi olmamız ülkemiz için ne denli önemli olduğunu ve gerçekten nasıl bir farklılık arz ettiğini yaşayarak gördük. Önceden başka devlet başkanlarının yanında boyun büken el bağlayan liderlerden, bugün hakikaten diklenmeden dik durabilen ülkesinin menfaatlerini kora kora savunabilen bir ülke olabilmeyi sayın Cumhurbaşkanımızdan öğrendik. Şimdi bu özgüveni gençlerimizin kuşandığını görüyoruz" dedi.

Sempozyumda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu bir konuşma gerçekleştirdi.
Sempozyumda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu bir konuşma gerçekleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, devletin gençlerin bireysel, fiziksel, sağlık ve iyiliklerini korumakla mükellef olduğunu belirterek, ''Nitekim bakanlık olarak bizde faaliyetlerimizi daha mutlu ve huzurlu bir gençlik için yoğunlaştırmış durumdayız. Ancak bu faaliyetlerle gençlerimizin üzerinde bir vesayet oluşturma niyetinde değiliz.'' dedi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na bir hediye takdim etti.
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na bir hediye takdim etti.

Kasapoğlu, Sultangazi Belediyesi tarafından Sultangazi Belediyesi Nikah ve Konferans Sarayı'nda düzenlenen ''Türkiye'nin Yüzyılı ve Geleceği Uluslarası Gençlik Sempozyumu'nda'' yaptığı konuşmada, bu sabah Batman'daki terör saldırısında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledi.

  • Bu sempozyumda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kasapoğlu, ''Gençlik, sosyolojik ve kültürel boyutlarıyla aslında karmaşık bir olgular bütünüdür. Tarihsel süreçte sık sık değişik biçimlerde tanımlanmış ve yorumlanmış bir kavram. Gençlik sadece zaman bakımından değil, muhteva bakımından da her daim tartışmalı bir kategori olagelmiş. Bugün gençliğe yönelen algı ile gençliğin kendisine ait algısı bütünüyle olmasa bile gençliğin bir talep odağı olarak tespitine dayanıyor.'' diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >