TUS 2. dönem yerleştirme sonuçları açıklandı

Merakla beklenen TUS ek yerleştirme sonuçları açıklandı.
Merakla beklenen TUS ek yerleştirme sonuçları açıklandı.

Merakla beklenen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 2. dönem yerleştirme sonuçları açıkladı. 25 Eylül ve 2 Ekim'de ÖSYM tarafından gerçekleştirilen tercih sonuçları bugün itibariyle açıklandı. İşte 2018 TUS yerleştirme sonuçları.

Binlerce kişinin heyecanla beklediği Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2018 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2. dönem tercih işlemleri 25 Eylül - 2 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.

TUS 2. dönem ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Tercihte bulunan adaylar, yerleştirme sonuçlarını büyük bir merakla beklerken, ÖSYM yerleştirme sonuçlarını adayların erişimine açtı.

265 kişilik boş kontenjan için tekrar ek yerleştirme yapılacak.
265 kişilik boş kontenjan için tekrar ek yerleştirme yapılacak.

TUS 2. dönem yerleştirme sonuçları

TUS 2. dönem yerleştirme sonuçları bugün açıklandı. Adaylar tercih sonuçlarına ÖSYM'nin İnternet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişim sağlayabilecek.

3 bin 659 kişi yerleşti

TUS 2. dönem yerleştirme sonuçlarına göre, tercih yapan 6 bin 488 adaydan, 3 bin 924 kontenjana 3 bin 659 kişi yerleşti. 265 kontenjan ise boş kaldı.

TUS ek yerleştirme ne zaman yapılacak?

Boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. Ek yerleştirme takvimi henüz açıklanmadı. Ek yerleştirme işlemleri ile ilgili tüm detaylara ise ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Ek yerleştirmede boş kalan kontenjanlara ÖSYM'nin resmi internet adresinden ulaşılabiliyor.
Ek yerleştirmede boş kalan kontenjanlara ÖSYM'nin resmi internet adresinden ulaşılabiliyor.

TUS ek yerleştirme tercih işlemleri nasıl yapılır?

Ek yerleştirme tercih işlemleri, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden aday tarafından, bireysel olarak yapılacak.

Ek yerleştirme, 2018 - TUS Başvuru Kılavuzu 'nda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacaktır. Ek yerleştirme ücreti 15.00 TL'dir.

Ücret, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Banka/ATM'den ödeme yapılmamalıdır. Adaylar, bu ücreti tercih işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresince ve tercih süresinin bitiminden sonraki ilk gün saat 23.59'a kadar yatıracaklardır.

Bu ücreti yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >