Twitter'a sürpriz teklif, Walt Disney'den geldi

Geçtiğimiz günlerde Twitter'ın satılması gündeme gelmiş ve Google ilk taliplerden biri olmuştu. Ancak son günlerde Walt Disney ve Microsoft gibi şirketlerin Twitter'ı almak için kolları sıvadığı ortaya çıktı.


ABD'nin ve dünyanın en büyük medya kuruluşlarından Walt Disney'in Twitter'ı satın almak için teklif yapacağı öne sürüldü. Geçtiğimiz günlerde Twitter'ın satılacağı iddiası gündeme gelmiş, ilgilenenler arasında Google'ın da bulunduğu belirtilmişti.

Wall Street Journal'ın haberine göre, Disney'in olası bir satışta ne kadar teklif verileceğini finansal danışmanlarıyla görüşmeye başladığı öne sürülürken konuyla ilgili olarak iki taraftan da resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Uzmanlara göre Mickey Mouse'un yaratıcısı, Twitter'ı satın alarak video yayın stratejisini geliştirmeyi ve daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Monness Crespi Hardt & Co.'nun İnternet Analisti James Cakmak, Bloomberg News'a yaptığı açıklamada insanların giderek kablolu yayınlardan uzaklaştığı ve daha ucuz olan Apple TV, Youtube, Netflix gibi internet tabanlı yayınlara yöneldiği bir dünyada Disney'in de stratejisini değiştirmek istediğini söyledi. Cakmak, Disney'in kendilerini daha fazla insana ulaştıracak teknolojilere yatırım yaptığını ifade etti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >