Twitter'ın etkinleri listesinde 'Cortez' sürprizi

Alexandria Ocasio-Cortez, Kasım seçimlerinde Demokrat Parti'den Temsilciler Meclisi'ne girmişti.
Alexandria Ocasio-Cortez, Kasım seçimlerinde Demokrat Parti'den Temsilciler Meclisi'ne girmişti.

Sosyal medyanın güçlü platformlarından Twitter'da, 11 Aralık - 11 Ocak arasında en fazla etkileşim alan hesaplar açıklandı. Listenin ikinci sırasında yer alan ve son seçimde Temsilciler Meclisi'ne girmeye hak kazanan Demokrat Partili milletvekili Cortez, siyasette yakaladığı başarıyı sosyal medyada da yakalayarak ABD Başkanı Donald Trump'ın ardından kendine yer buldu.

ABD siyasetine hızlı bir giriş yapan 29 yaşındaki Demokrat Partili Cortez, siyasetteki yükselişini sosyal medyaya da taşıdı.

Trump'ın ardından ikinci sırada

Geçtiğimiz yıl kasım ayında yapılan ara seçimlerde büyük bir başarı göstererek Temsilciler Meclisi'ne giren Demokrat Partili milletvekili Alexandria Ocasio-Cortez, siyasi hayatında kısa sürede yakaladığı başarıyı sosyal medyaya da taşıdı ve ABD Başkanı Donald Trump'ın ardından Twitter'da en çok etkileşim alan ikinci siyasetçi oldu.

5 büyük medya kuruluşunun toplamından daha fazla

Axios'un sayfasına taşıdığı CrowdTangle sosyal medya veri ölçüm ve değerlendirme platformunun araştırmasına göre, Cortez'in 1 ay içerisindeki Twitter etkileşiminin ABD'nin 5 büyük medya kuruluşunun toplamından daha fazla olduğunu ortaya koydu.

  • Cortez, görevine yeni başlamış olsa da doğru sosyal medya kullanımı ve yönetimiyle kısa sürede birçok siyasiyi geride bıraktı.
Alexandria Ocasio-Cortez
Alexandria Ocasio-Cortez

11.8 milyon etkileşim

Geçen Aralık ayının 11'inden 2019'un 11 Ocak'ına kadarki 1 aylık süre içerinde Cortez'in ‘@AOC' adlı Twitter hesabı, retweet (yeniden paylaşım), like (beğenme) ve yorumlar baz alındığında toplamda 11.8 milyonluk bir etkileşime ulaştı.

Siyasileri de geride bıraktı

Genç vekilin ulaştığı etkileşim sayısı, 4.6 milyon etkileşime sahip Senatör Kamala Harris ve aynı zaman diliminde 4.4 milyon etkileşim alan eski ABD Başkanı Barack Obama gibi ünlü Demokrat Partili siyasetçileri geride bıraktı.

Alexandria Ocasio-Cortez, geçtiğimiz ara seçimlerde Temsilciler Meclisi'ne girmişti.
Alexandria Ocasio-Cortez, geçtiğimiz ara seçimlerde Temsilciler Meclisi'ne girmişti.

2.37 milyon takipçisi var

Toplamda 39.8 milyon Twitter etkileşime sahip ABD Başkanı Donald Trump'ın arkasında 2. sıraya yerleşen Cortez, 2.37 milyon takipçiye sahip.

  • Ayrıca Cortez'in, Trump'ın, ABD-Meksika sınırına inşa edilmesini istediği duvarın finansmanı konusunda karşı karşıya geldiği ve hükümetin kapanmasıyla sonuçlanan görüşmelerde, yer alan Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile New York Senatörü ve Senato Azınlık Lideri Demokrat Chuck Schumer'in Twitter'da ulaştıkları etkileşim sayısını da kolaylıkla geçtiği görülüyor.

Cortez'in 12 milyonluk etkileşim sayısı, ABD'nin köklü basın organlarını bile geride bıraktı. Genç siyasetçinin etkileşim sayısı, 3.1 milyon Twitter etkileşimine sahip CNN, The Hill (2.3 milyon), ABC (2.2 milyon), The New York Times (1.8 milyon) ve MSNBC'nin (1.6 milyon) toplamından daha fazla Twitter etkileşimine ulaştı.

Twitter'ın en etkinleri sıralaması...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >