Yağmur ne zaman dinecek?

Yağışlar akşam saatlerinde yoğunlaşacak. -AA

MGM'nin uyarılarının ardından beklendiği gibi yağmur tüm İstanbul'da etkisini göstermeye başladı. Yağmurları taşıyan bulutlar önce Anadolu Yakası'nda, ardından Avrupa Yakası'nda yağmura döndü. Dışarıya çıkacak olan vatandaşların aklındaki soru ise: Yağmur ne zaman bitecek? İşte meteoroloji notlarından edinilen bilgilere göre yağmurun etkili olacağı ve sonlanacağı zaman dilimleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamalar ve uyarılar doğrultusunda İstanbul'da yağış etkili oluyor. Peki yağmur ne zaman dinecek?

Yağmur yarın sabaha kadar etkisini sürdürecek

Bugün ve yarın şemsiyenizi yanınızda taşımanızda fayda var!
Bugün ve yarın şemsiyenizi yanınızda taşımanızda fayda var!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İBB AKOM verilerine göre, İstanbul güne 22 dereceler civarında seyreden hava sıcaklıkları ile parçalı bulutlu yerel yağmurlu başladı. Gün boyu parçalı ve çok bulutlu olacak havanın, aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanağa dönüşebileceği tahmin ediliyor.

Akşam saatlerine dikkat: Şemsiyesiz çıkmayın!

Özellikle bugün akşam saatlerine kadar Anadolu Yakası ve kuzey kesimleri başta olmak üzere kentte aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğinden, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İBB, ani ve kuvvetli yağmurun yollarda göllenme ve kot seviyesinin altında kalan yerlerde su baskını hadiselerine neden olmaması için şehir genelinde mazgalları açık tutuyor.

Kentte hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normalleri civarında 29-32 derece aralığında seyretmesi bekleniyor.

Bugünün hava notları:

AA
AA

AA
AA

AA
AA

AA
AA

AA
AA

AA
AA
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >