Yarının Eğitimi Zirvesi'ne bir ay kaldı: Bu yılki konuk ülke ise Güney Kore

Yarının Eğitimi Zirvesi
Yarının Eğitimi Zirvesi

İkinci kez gerçekleşecek olan Yarının Eğitimi Zirvesi için geri sayım başladı. Güney Kore’nin konuk ülke olarak katılacağı zirve 17 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Yarının Eğitimi Zirvesi, Acıbadem Okullarının isim sponsorluğuyla ve katılımcı ülke Güney Kore ile 17 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Bu yıl konuk: Güney Kore

Geçtiğimiz yıl Boğaziçi Üniversitesinde Finlandiya Eğitim Bakanı Krista Kiuru’nun katılımıyla gerçekleştirilen Yarının Eğitimi Zirvesi, bu yıl Güney Kore'yi ağırlayacak. Zirve 17 Kasım 2018 Cumartesi günü Acıbadem Okulları’nın isim sponsorluğuyla İstanbul’da düzenlenecek.

Eğitim alanındaki başarılarını dünya çapında konuşturan Güney Kore’den, eğitime, kalkınmaya, teknolojiye ve geleceğe dair yaklaşımları aktarmak üzere birbirinden değerli eğitim uzmanları, akademisyenler ve üst düzey politikacılar bir araya gelecekler.

"Güney Kore eğitimde neler yapıyor"

Zirvede ‘Güney Kore eğitimde neler yapıyor’, ‘yarınlar için neler planlıyor’, ‘öğretmen eğitimini nasıl kurguluyor’, ‘okul öncesi eğitime dair hangi çalışmalara imza atıyor’, ‘eğitim politikalarında nasıl bir yol izliyor’ gibi eğitime dair her şeyin etraflıca ele alınması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'ta davetliler arasında.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'ta davetliler arasında.
  • Eğitimde başarılı olmuş ülkeleri incelemek amacıyla her yıl bir zirve organize eden Yarının Eğitimi Platformu, eğitime dair yapılan çalışmaları ve o ülkelerin 21. yüzyıla nasıl hazırlandıklarını eğitimcilere aktarmak üzere konunun paydaşlarını Yarının Eğitimi Zirvesinde buluşturuyor.

Katılımcıların listesi, Yarının Eğitimi Zirvesi'ne ait İnternet sitesinde yer aldı.
Katılımcıların listesi, Yarının Eğitimi Zirvesi'ne ait İnternet sitesinde yer aldı.

Türkiye’nin çok konuşulan ve kanayan yarası olan eğitim sistemine farklı görüş ve modellerin umudunu göstermek adına düzenlenen Acıbadem Okulları 2. Yarının Eğitimi Zirvesine bu yıl Güney Kore’den; Güney Kore Eski Başbakan Yardımcısı Jaejoung Lee, Türk-Kore Dostluk Derneği Kurucusu Hee Soo Lee, Seul İl Eğitim Müdürü Cho Hee Yeon, Kore Çocuk Bakımı ve Eğitimi Enstitüsü Direktörlerinden Mugyeong Moon, Kore Eğitim Geliştirme Enstitüsü Başkan Yardımcısı Sang Duk Choi ve Sınır Tanımayan Eğitimciler Platformu Başkanı Prof. Dr. Ki Seok Kim gibi isimlerin yanı sıra Türkiye’den de davetliler arasında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'ta bulunuyor.

Ayrıca Biruni Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel ve Dijital Araştırmalar Derneği Başkanı Gökhan Yücel de zirvede yer alacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >