Yeni bir ticaret savaşı mı geliyor? ABD'den Fransa'ya misilleme

ABD, Fransa'nın dijital hizmet vergisine misilleme yapmaya hazırlanıyor.
ABD, Fransa'nın dijital hizmet vergisine misilleme yapmaya hazırlanıyor.

ABD yönetimi, Fransa'nın Amerikan teknoloji devlerine dijital hizmet vergisi getirmesine misilleme yapmaya hazırlanıyor. ABD'nin bu hamlesi akıllara Çin-ABD ticaret savaşlarını getirdi.

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, yaptığı açıklamada, Fransa'nın bazı Amerikalı teknoloji firmalarına getirdiği dijital hizmet vergisinin bu firmalara haksızlık olduğuna kanaat getirdiklerini bildirdi.

"2,4 milyar dolarlık ürüne gümrük vergisi getirilecek"

Lighthizer, söz konusu uygulamaya misilleme yaparak, Fransa'dan ithal edilen 2,4 milyar dolarlık şampanya, şarap, el çantası, peynir ve bazı diğer ürünlere yüzde 100'e varan gümrük vergisi getirmeyi düşündüklerini ve 6-7 Ocak tarihlerinde konuyla ilgili oturumlar düzenleyeceklerini belirtti.

  • Fransa'daki vergiden etkilenen şirketler arasında Google, Facebook, Apple ve Amazon gibi teknoloji firmaları yer alıyor.

ABD soruşturma başlatmıştı

ABD, Fransa'nın getirdiği söz konusu verginin uluslararası vergilendirme politikalarıyla uyumsuz olduğunu savunmuş ve ABD şirketlerine haksız vergi getirdiği gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >