Yeni tünelin ismi yapılan anket devam ediyor, son oylamalarda üç isim yarışıyor

İstanbul Boğaz'nın altında hizmete girecek olan Avrasya Tünel'i için Ulaştırma Bakanlığı'nın başlattığı anket büyük ilgi görüyor. Ankette Abdülhamid Han ve Atatürk isimleri ön plana çıkarken bu isimlerin arasına Alparslan Türkeş'te katıldı.

İstanbul Boğazı'nın altına inşa edilen, hem tekerlekli araçların hem de metronun geçişine olanak sağlayan 'Tüp Geçiş Projesi' 20 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak. 'Avrasya Tüneli' olarak bilinen projeye verilecek isim için Ulaştırma, Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde anket başlatıldı.

- 'Halkın ilgisi çok büyük'

1 Aralık'ta başlayan ve 10 Aralık'a kadar sürecek olan ankette isim seçenekleri bulunmuyor. Ankete katılanlar istedikleri ismi kutucuğa yazıp 'Gönder' butonuna tıklıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Halkımızın projeye olan ilgisi çok büyük. Katıldığımız program ve açılışlarda bu dev projenin isminin ne olacağıyla ilgili birçok soru alıyoruz. İsim önerilerini 10 Aralık'a kadar alacağız. En çok hangi isim üzerinde görüş bildirilirse o ismi değerlendireceğiz" dedi.


- Üç isim çekişiyor


Ekşisözlük, Facebook ve Twitter üzerinden örgütlenen sosyal medya kullanıcıları, Avrasya Tüneli'nin ismi için kampanyalar başlattı. Çok sayıda kullanıcı tünele 'Mustafa Kemal Atatürk' adının verilmesini istiyor. Bazı kullanıcılar da tünelin adının Boğaz'a ilk tüp geçiş projesini çizdiren Osmanlı padişahı Abdülhamid Han olması gerektiğini savunuyor. Bir grup kullanıcı da "milli projeye milliyetçi isim" sloganıyla Avrasya Tüneli'ne 'Alparslan Türkeş' adının verilmesi için kampanya başlattı.

Twitter'da bu konu bu sabah erken saatlerde #Tunelisimönerim etiketiyle Türkiye gündeminde 1 numaraya yükseldi. Ekşisözlük ve Facebook'ta da kullanıcılar isim konusunda örgütleniyor.

- 'Kıtalar Birleşiyor Alttan, İsmi Geliyor Halktan' sloganıyla başlatılan ankete katılmak için tıklayınız

http://anket.udhb.gov.tr/




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >