Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, Müslüman toplumunu ziyaret etti

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, PANZ'ı ziyaret etti.
Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, PANZ'ı ziyaret etti.

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, ‘ülkenin en karanlık günü' diye tanımladığı camilere düzenlenen terör saldırılarının ardından Müslüman topluluklarını ziyaret etti. Ardern, Yeni Zelanda Pakistan Birliği’nde konuşma yaparak acıyı kalplerinde hissettiklerini söyledi.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Yeni Zelanda Pakistan Birliği’ni (PANZ) ziyaret etti. PANZ tarafından sosyal medyada yayınlanan videoda Başbakan Ardern, "Ulusumuza büyük bir acı hâkim. Bizler kalbimizin derinliklerinde hissediyoruz" dedi.

Ardern, Müslüman topluluğun camilerin tekrar güvenli olduğundan emin olmalarını sağlamaları gerektiğini de belirtti.

Polis tarafından yürütülen operasyona dair de bilgi veren Ardern, yaşamını yitirenlerin kimliklerinin belirlenmesi işleminin gün içinde bitirileceğini ve cenazelerin ailelere teslim edileceğini söyledi.

Ardern, Christchurch kentindeki iki camiye düzenlenen, 49 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından ülkedeki silah edinme yasalarının değişeceğini açıklamıştı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern
Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern

Ülkede resmi iptaller devam ediyor

Öte yandan terör saldırısının şokunu atlatamayan Yeni Zelanda'da resmi bazı organizasyonlar da peş peşe iptal ediliyor.

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde iki camiye yapılan saldırıların ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Son olarak Highlanders ve Crusaders takımları arasında oynanması planlanan rugby maçı iptal edildi.

Daha önce de Yeni Zelanda ile Bangladeş arasında gerçekleştirilecek kriket maçı iptal edilmişti. Bangladeş kriket takımı oyuncuları da saldırının gerçekleştirildiği caminin yakınındaydı ve terör saldırısından kıl payı kurtulmuştu.

Avustralya'da güvenlik önlemleri had safhada

Yeni Zelanda'daki saldırıların ardından Avustralya'da da güvenlik tedbirleri arttırıldı.

  • Victoria Eyalet Polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, alınan tedbirlerin, hafta sonu Melbourne'de düzenlenecek Formula 1 Grand Prix yarışları ve Victoria İslam Konseyi'nin eyalet genelindeki camilerde düzenleyeceği ‘'Cami Açık Günü'' etkinliklerin olduğu yerlerde yoğunlaştırılması bekleniyor.

Avustralya doğumlu terörist Brenton Harrison Tarrant'ın 5 Nisan'a kadar tutuklu olacağı açıklandı. Tarrant, cinayetle suçlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >