'Yoksullukla mücadele' çalışmaları 3 bilim insanına Nobel Ekonomi ödülünü kazandırdı

Abhijit Banerjee, Esther Duflo ve Michael Kremer
Abhijit Banerjee, Esther Duflo ve Michael Kremer

● Alfred Nobel'in anısına her yıl bilim dünyasının başarılı isimlerine verilen Nobel Ekonomi Ödülleri'nin 2019 yılı sahipleri belli oldu.

● Buna göre 'küresel yoksulluk ve yoksullukla mücadele' üzerine yaptıkları çalışmalar nedeniyle Abhijit Banerjee, Esther Duflo ve Michael Kremer’e verildi.

● Ekonomistler böylece kişi başı 305.100 bin dolarlık (1 milyon 800 bin TL) ödülün de sahibi oldu.

2019 Nobel Ekonomi Ödülü'nün kazananları belli oldu. Bu yıl üç kişiye verilen Nobel Ekonomi Ödülü’nü ‘küresel yoksulluğu azaltmak için deneysel yaklaşımlar’ alanında yaptıkları çalışmalar ile Amerikalı Abhijit Banerjee, Fransız Esther Duflove Michael Kremer, ödülün sahipleri oldu.

Çalışmaları, Hindistan'da 5 milyon çocuğa umut oldu

Kremer, Banerjee ve Duflo'nun Kenya, Hindistan gibi ülkelerde okullar dahil olmak üzere sahada yaptıkları deneysel çalışmalarda etkili sonuçlara ulaştığını belirten Komite, "Onların çalışmaları sonucu, Hindistan'da 5 milyondan fazla çocuk okullarda telafi eğitimi programından yararlandı" açıklamasında bulundu.

Kazananlar 918 bin dolar yani yaklaşık 5,5 milyon liralık para ödülünün de sahibi oldu.

Esther Duflo, ekonomi alanında nobel kazanan ikinci kadın oldu. Nobel kazananlara ödülleri Alfred Nobel'in ölüm yıldönümü olan 10 Aralık'ta Stockholm'de verilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >