90'ların meşhur sanal oyuncağı Tamagotchi geri döndü!

Tamagotchi
Tamagotchi

İlk çıktığından bu yana 20 yıl geçen meşhur sanal bebek firması Bandai, yirminci yılına özel orijinale çok benzeyen bir versiyonunu piyasaya sürdü.

Akıllı telefon oyunları,bilgisayar oyunları ya da sanal gerçeklik oyunlarından önce tek bir oyuncak vardı : Tamagotchi !

Japonca tamago(yumurta) ve tomodachi(arkadaş) sözlerinin birleşmesiyle oluşan Tamagotchi, uzun bir süre o kadar popüler olmuştu ki, çoğu yetişkin ve çocuğun elinden düşmüyordu.

Yüzde 20 daha küçük 
1997’de piyasaya çıkan ve tüm dünyayı kasıp kavuran Bandai imzalı sanal bebek, 20. yılında yeniden raflardaki yerini aldı.20. yıl dönümü sürümü cihazın orijinal haline oldukça benziyor, ama yaklaşık yüzde 20 oranında daha küçük. Yine de bu boyut, Tamagotchi'nin kullanılabilirliğini pek etkilememiş, cihazın tuşlarına baş parmakla basmak oldukça kolay, yalnız tırnakla daha kolay basılabiliyor.
Yüzde 20 daha küçük 1997’de piyasaya çıkan ve tüm dünyayı kasıp kavuran Bandai imzalı sanal bebek, 20. yılında yeniden raflardaki yerini aldı.20. yıl dönümü sürümü cihazın orijinal haline oldukça benziyor, ama yaklaşık yüzde 20 oranında daha küçük. Yine de bu boyut, Tamagotchi'nin kullanılabilirliğini pek etkilememiş, cihazın tuşlarına baş parmakla basmak oldukça kolay, yalnız tırnakla daha kolay basılabiliyor.
16×16 piksellik ekran ve daha küçük tuşlar kullanımı zorlaştıracak faktörler olsa da bu rengarenk sanal bebekler, ihtiyacımız olan nostaljiyi yaşatmaya gelirken müdavimlerini 90’lı yıllara götürmeyi başarıyor
16×16 piksellik ekran ve daha küçük tuşlar kullanımı zorlaştıracak faktörler olsa da bu rengarenk sanal bebekler, ihtiyacımız olan nostaljiyi yaşatmaya gelirken müdavimlerini 90’lı yıllara götürmeyi başarıyor
Cihazın fiyatı 20 dolar 
16×16 piksellik ekran ve daha küçük tuşlar kullanımı zorlaştıracak faktörler olsa da bu rengarenk sanal bebekler, ihtiyacımız olan nostaljiyi yaşatmaya gelirken müdavimlerini 90’lı yıllara götürmeyi başarıyor.İlk fiyatı 14.99 dolar olarak çıkan oyuncak, Amazonda şu an sipariş edilebilir durumda.
Cihazın fiyatı 20 dolar 16×16 piksellik ekran ve daha küçük tuşlar kullanımı zorlaştıracak faktörler olsa da bu rengarenk sanal bebekler, ihtiyacımız olan nostaljiyi yaşatmaya gelirken müdavimlerini 90’lı yıllara götürmeyi başarıyor.İlk fiyatı 14.99 dolar olarak çıkan oyuncak, Amazonda şu an sipariş edilebilir durumda.