Bu listeyi görünce çok şaşıracaksınız! Tarihi süreçte ayakkabıların değişimi

İlginç Ayakkabılar
İlginç Ayakkabılar

Günümüzde üretilen ayakkabıların rahatlığından veya görünüşünden şikayet ediyorsanız bir daha düşünmeniz gerekecek. Eski tarihlerde insanların çoğunlukla tahtadan yaptıkları tuhaf ayakkabılar en azından sizi düşünmeye sevk edebilir. Modanın uçsuz ve uçarı şımarıklığı, gündelik yaşantımızın alışılagelmiş tasarımlarını nakavt etmeye devam ederken, bizi sütlaç eden kreatif keratalıkları ise yakamızı bir türlü bırakmıyor

İşte sizin için seçtiğimiz, artılarıyla, eksileriyle, akıllara zarar dünyanın en ilginç ayakkabıları:


Chopine

                                    Bu ayakkabılar ilk olarak 1500’lü yılların sonunda İtalya’da üretildi. 17.yüzyılda neredeyse her kadının severek giydiği ve giyeni uzun gösteren bu ayakkabıları o döneme ait portrelerde göremiyoruz. Bunun sebebi 17.yüzyılda yaşayan kadınların uzun elbiseler giymesinden kaynaklıdır.
Chopine Bu ayakkabılar ilk olarak 1500’lü yılların sonunda İtalya’da üretildi. 17.yüzyılda neredeyse her kadının severek giydiği ve giyeni uzun gösteren bu ayakkabıları o döneme ait portrelerde göremiyoruz. Bunun sebebi 17.yüzyılda yaşayan kadınların uzun elbiseler giymesinden kaynaklıdır.
Paduka

                                    Bu ayakkabılar 1600’lü yıllarda Hindistan’da çok popülerdi. Genellikle fil dişinden ve gümüşten yapıldığı için giyen kişinin zengin olduğunu işaret ediyordu.
Paduka Bu ayakkabılar 1600’lü yıllarda Hindistan’da çok popülerdi. Genellikle fil dişinden ve gümüşten yapıldığı için giyen kişinin zengin olduğunu işaret ediyordu.
Gelin Ayakkabısı

                                    Özellikle 18.yüzyılda Avrupa’da çok yaygın olan bu tahta ayakkabıları, düğünden önce gelinin eşi yapıyordu. Erkek tarafı ayakkabının burnunu ne kadar uzun tutarsa evliliğin de o kadar uzun ömürlü olacağına inanılıyordu.
Gelin Ayakkabısı Özellikle 18.yüzyılda Avrupa’da çok yaygın olan bu tahta ayakkabıları, düğünden önce gelinin eşi yapıyordu. Erkek tarafı ayakkabının burnunu ne kadar uzun tutarsa evliliğin de o kadar uzun ömürlü olacağına inanılıyordu.
Balerin Çizmeleri

                                    Şimdiki balerin çizmelerini beğenmeyenler birde buna bakabilir. Upuzun topuklarıyla dikkat çeken bu çizmeyi günümüzde hala Japonlar ve bazı Asya ülkeleri kullanmaya devam ediyor.
Balerin Çizmeleri Şimdiki balerin çizmelerini beğenmeyenler birde buna bakabilir. Upuzun topuklarıyla dikkat çeken bu çizmeyi günümüzde hala Japonlar ve bazı Asya ülkeleri kullanmaya devam ediyor.
Erkekler İçin Topuklu Ayakkabılar

                                    17.yüzyılda yaşayan erkekler bu ayakkabıyı giyerek zengin ve asil bir aileden geldikleri mesajını veriyordu. Fotoğraftaki sarıdan hariç kırmızı rengi de bulunuyordu ama kırmızı rengi sadece kraliyet ailesinden olanlar giyebiliyordu.
Erkekler İçin Topuklu Ayakkabılar 17.yüzyılda yaşayan erkekler bu ayakkabıyı giyerek zengin ve asil bir aileden geldikleri mesajını veriyordu. Fotoğraftaki sarıdan hariç kırmızı rengi de bulunuyordu ama kırmızı rengi sadece kraliyet ailesinden olanlar giyebiliyordu.
At, Avrat, Silah

                                    Başlık yeterince açıklayıcı. Bunu giyince hızlı koşabilirsin ama dikkat et şeytan doldurur.
At, Avrat, Silah Başlık yeterince açıklayıcı. Bunu giyince hızlı koşabilirsin ama dikkat et şeytan doldurur.
Lego mu Ayakkabı mı?

                                    Lego’yla yapılmış her şeye saygımız her türlü sonsuz… Ama! Bu ayakkabıyı kapıda bıraksan komşunun çocuğu çalar.
Lego mu Ayakkabı mı? Lego’yla yapılmış her şeye saygımız her türlü sonsuz… Ama! Bu ayakkabıyı kapıda bıraksan komşunun çocuğu çalar.
Game Over

                                    GameBoy ve Pikaçu’yu aynı taban altında buluşturan bu ayakkabıyla ya bu level’ı geçersin ya da bu diyardan gidersin! Ayakkabının tek artısı, giyenin metrobüste canı sıkılmaz.
Game Over GameBoy ve Pikaçu’yu aynı taban altında buluşturan bu ayakkabıyla ya bu level’ı geçersin ya da bu diyardan gidersin! Ayakkabının tek artısı, giyenin metrobüste canı sıkılmaz.
Şemsiyeli ayakkabı

                                    “Yer yer sağanak” deyince olayı yanlış anlamış garibim, moda tasarımcım. Yağmurda çamurda yoluna devam edersin. Kimse kalkıp da sulu şaka yapmaya cüret edemez.
Şemsiyeli ayakkabı “Yer yer sağanak” deyince olayı yanlış anlamış garibim, moda tasarımcım. Yağmurda çamurda yoluna devam edersin. Kimse kalkıp da sulu şaka yapmaya cüret edemez.
Paspas Ayakkabı

                                    Titiz hanımların tercihi... Zor kirleri ona bırakın, yapmanız gereken tek şey ayaklarınızı yere sürterek yürümek...
Paspas Ayakkabı Titiz hanımların tercihi... Zor kirleri ona bırakın, yapmanız gereken tek şey ayaklarınızı yere sürterek yürümek...