Einstein hakkında insanı kafa karışıklığına sürükleyen gün yüzüne çıkmamış 6 bilgi

Einstein'ın bilmediğiniz özelliklerini duymaya hazır mısınız?​

Hepimiz Albert Einstein'ı vahşi saçlı bir fizik devrimcisi, keman çalan bir deha olarak biliriz. Peki bilmediğiniz daha birçok meziyeti varsa?
 Konuşmayı çok geç öğrendi

                                    
                                    Einstein 7 yaşına kadar konuşmakta isteksizdi. İleriki yıllarda ortaya çıkan fiziğe aşırı düşkünlüğü, karısına yaptığı dayatmalar, müzikal yeteneği ve ilgisi gibi özelliklerine bakıldığında ortaya "aspergel sendromu", yani çocuklarda dil ve davranış gelişimini etkileyen otizm spektrum bozukluğunun varlığından söz edilebilir.
Konuşmayı çok geç öğrendi Einstein 7 yaşına kadar konuşmakta isteksizdi. İleriki yıllarda ortaya çıkan fiziğe aşırı düşkünlüğü, karısına yaptığı dayatmalar, müzikal yeteneği ve ilgisi gibi özelliklerine bakıldığında ortaya "aspergel sendromu", yani çocuklarda dil ve davranış gelişimini etkileyen otizm spektrum bozukluğunun varlığından söz edilebilir.
Okul hayatı bilinenin aksine hiç de kötü değildi

                                    
                                    İnternette dolaşan dedikoduların aksine Einstein'ın sadece 12 yaşındayken yüksek matematik hesaplarını çözdüğünü duymak sizi şaşırtmaz herhalde. Eğitimi boyunca başarısız olduğu tek konu üniversite girişi gibi psikolojik dayanma gücü gerektiren sınavlardı.
Okul hayatı bilinenin aksine hiç de kötü değildi İnternette dolaşan dedikoduların aksine Einstein'ın sadece 12 yaşındayken yüksek matematik hesaplarını çözdüğünü duymak sizi şaşırtmaz herhalde. Eğitimi boyunca başarısız olduğu tek konu üniversite girişi gibi psikolojik dayanma gücü gerektiren sınavlardı.
İsrail başbakanlığı için aldığı teklifi geri çevirdi

                                    
                                    İsrail'in ilk cumhurbaşkanı olan Chaim Weizmann dünyaca ünlü bir kimyacıydı ve ölümünün ardından İsrailliler şimdi de dünyaca ünlü bir fizikçi olan Einstein'ı görmek istiyorlardı. Ancak Einstein ileri yaşını da öne sürerek kendisini hayatı boyunca insanlara değil cisimlere adadığını söyleyerek teklifi geri çevirdi.
İsrail başbakanlığı için aldığı teklifi geri çevirdi İsrail'in ilk cumhurbaşkanı olan Chaim Weizmann dünyaca ünlü bir kimyacıydı ve ölümünün ardından İsrailliler şimdi de dünyaca ünlü bir fizikçi olan Einstein'ı görmek istiyorlardı. Ancak Einstein ileri yaşını da öne sürerek kendisini hayatı boyunca insanlara değil cisimlere adadığını söyleyerek teklifi geri çevirdi.
Buzdolabını "yeniden" icat etti

                                    
                                    
	Tamirciliğe de merakı olan Einstein, Berlin'deki bir ailenin buzdolabının hatalı contalarından sızan toksik soğutucu yüzünden öldüğünü öğrenince Budapeşteli fizikçi Leo Sziland ile birlikte oynak parçaları olmayan, elektrik gerektirmeyen, soğutucuyu sabit, güvenli bir basınçta dolaştıran bir buzdolabı için patent almayı başardı.
Buzdolabını "yeniden" icat etti Tamirciliğe de merakı olan Einstein, Berlin'deki bir ailenin buzdolabının hatalı contalarından sızan toksik soğutucu yüzünden öldüğünü öğrenince Budapeşteli fizikçi Leo Sziland ile birlikte oynak parçaları olmayan, elektrik gerektirmeyen, soğutucuyu sabit, güvenli bir basınçta dolaştıran bir buzdolabı için patent almayı başardı.
1905 yılına "Einstein'nın muhteşem yılı" dendi

                                    
                                    Mezun olduktan sonra bir yandan doktora tezini hazırlarken bir yandan da İsviçre patent ofisinde çalışıyordu. Düşünmeye ve hayal kurmaya bolca vakti olan Einstein o muhteşem 1905 yılında uzay, zaman, kütle ve enerji konularında modern fiziğin temelleri kabul edilen 4 eşsiz makale yayınlayarak dünya tarihine imzasını attı.
1905 yılına "Einstein'nın muhteşem yılı" dendi Mezun olduktan sonra bir yandan doktora tezini hazırlarken bir yandan da İsviçre patent ofisinde çalışıyordu. Düşünmeye ve hayal kurmaya bolca vakti olan Einstein o muhteşem 1905 yılında uzay, zaman, kütle ve enerji konularında modern fiziğin temelleri kabul edilen 4 eşsiz makale yayınlayarak dünya tarihine imzasını attı.
Nobel ödülünü görecelik kuramıyla almadı

                                    
                                    1916 yılında tamamlayarak yayınladığı görecelik kuramındaki en önemli anahtarlardan biri olan yerçekimi mercek etkisini kanıtlamak yıllar sürdü. Astronomlar nihayet 1919'daki bir güneş tutulması sırasında yıldızların bükülmesini doğrulasa da 1921 Nobel Fizik Ödülü'nü görecelik kuramıyla değil, fotoelektrik etki üzerine yaptığı çalışmalardan dolayı almıştı.
Nobel ödülünü görecelik kuramıyla almadı 1916 yılında tamamlayarak yayınladığı görecelik kuramındaki en önemli anahtarlardan biri olan yerçekimi mercek etkisini kanıtlamak yıllar sürdü. Astronomlar nihayet 1919'daki bir güneş tutulması sırasında yıldızların bükülmesini doğrulasa da 1921 Nobel Fizik Ödülü'nü görecelik kuramıyla değil, fotoelektrik etki üzerine yaptığı çalışmalardan dolayı almıştı.
Rehine görüşmelerinde arabuluculuk yaptı

                                    
                                    Einstein savaş karşıtı biriydi ve Dünya Savaşı sırasında çoğu meslektaşı bilgeliklerini devlete fayda sağlamaktan yana kullanırken O bunu reddetti. İşte o kargaşalı dönemlerde Berlin Üniversitesi'ndeki öğrencilerin rektörü ve birkaç profesörü rehin aldığı olaylarda risk alarak arabuluculuk rolünü de üstlendi.
Rehine görüşmelerinde arabuluculuk yaptı Einstein savaş karşıtı biriydi ve Dünya Savaşı sırasında çoğu meslektaşı bilgeliklerini devlete fayda sağlamaktan yana kullanırken O bunu reddetti. İşte o kargaşalı dönemlerde Berlin Üniversitesi'ndeki öğrencilerin rektörü ve birkaç profesörü rehin aldığı olaylarda risk alarak arabuluculuk rolünü de üstlendi.
Ölümünün ardından beyni çalındı

                                    76 yaşında hayatını kaybeden Einstein'ın otopsisini yapan Harvey adındaki patalog bedeni yakılmak üzere hazırlarken beyni kendi sefer tasına koyarak eve götürdü. Uzun yıllar beyne takıntılı bir şekilde yaşayan Harvey yıllar sonra beynin bir kısmını bir uzmana gönderdi ve Einstein'ın beyninde normal insana nazaran daha fazla glial hücre (beyin nöronlarını besleyen hücre) bulunduğu ortaya çıktı.
Ölümünün ardından beyni çalındı 76 yaşında hayatını kaybeden Einstein'ın otopsisini yapan Harvey adındaki patalog bedeni yakılmak üzere hazırlarken beyni kendi sefer tasına koyarak eve götürdü. Uzun yıllar beyne takıntılı bir şekilde yaşayan Harvey yıllar sonra beynin bir kısmını bir uzmana gönderdi ve Einstein'ın beyninde normal insana nazaran daha fazla glial hücre (beyin nöronlarını besleyen hücre) bulunduğu ortaya çıktı.