Haftalık film listesi burada...

kapak
kapak

Her hafta sizler için oluşturduğumuz film listemize bu haftada kaldığımız yerden, dur durak bilmeden, aynı aşkla ve aynı heyecanla devam ediyoruz…

İşte bu hafta sizler için oluşturduğumuz film listemiz. İyi seyirler…

Adam's Apples (Adem’in Elmaları)

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yönetmen: Anders Thomas JensenFreud’e göre kendi psikanalitik kuramı, normal ve anormal zihinsel süreçlerin süregelişi ve somut yansımaları olan davranışlarla alakalı veriler sağlar. Manevi nedensellik varsayımına göre, insanın hiçbir davranışı nedensiz veya rastgele değildir. Adem’in Elmaları da tam olarak bu şekilde iyi ve kötünün çatışmasına çarpık drama yorumu getiren bir film. Yönetmen Anders Thomas Jensen Adem’in Elmaları filmiyle 2006 yılında Danimarka’nın En İyi Yabancı Film kategorisindeki Oscar adayıydı.
Adam's Apples (Adem’in Elmaları) Yönetmen: Anders Thomas JensenFreud’e göre kendi psikanalitik kuramı, normal ve anormal zihinsel süreçlerin süregelişi ve somut yansımaları olan davranışlarla alakalı veriler sağlar. Manevi nedensellik varsayımına göre, insanın hiçbir davranışı nedensiz veya rastgele değildir. Adem’in Elmaları da tam olarak bu şekilde iyi ve kötünün çatışmasına çarpık drama yorumu getiren bir film. Yönetmen Anders Thomas Jensen Adem’in Elmaları filmiyle 2006 yılında Danimarka’nın En İyi Yabancı Film kategorisindeki Oscar adayıydı.
Okuribito (Son Veda)

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yönetmen: Yojiro TakitaBeraber müzik yaptığı orkestra dağılınca memleketine dönen Dai, yeni bir işte çalışmak için tecrübe aramayan iş başvurularına göz gezdirmeye başlar. ‘Gidenler’ isimli bir Japon gasilhane şirketini, seyahat acentası zannederek başvurur ve geri dönülmez bir hikaye başlar. Yorijo Takita’nın yönettiği Okuribito filmi, ölüm ve müziğin ilişkisi üzerine temellendirilmiş bir kara mizahtır. Kahramanımız Dai ölümle ve ölüyle yüzleşmek, vedalaşmak, yeni hayat ve aidiyet duygularıyla film boyunca yüzleşir. Bütün bunlar bir araya geldiğinde filmin afişinde gördüğümüz, karlı dağların önündeki yemyeşil çayırda çellosunu çalan adamın hikayesi daha da anlamlı bir hale gelir.
Okuribito (Son Veda) Yönetmen: Yojiro TakitaBeraber müzik yaptığı orkestra dağılınca memleketine dönen Dai, yeni bir işte çalışmak için tecrübe aramayan iş başvurularına göz gezdirmeye başlar. ‘Gidenler’ isimli bir Japon gasilhane şirketini, seyahat acentası zannederek başvurur ve geri dönülmez bir hikaye başlar. Yorijo Takita’nın yönettiği Okuribito filmi, ölüm ve müziğin ilişkisi üzerine temellendirilmiş bir kara mizahtır. Kahramanımız Dai ölümle ve ölüyle yüzleşmek, vedalaşmak, yeni hayat ve aidiyet duygularıyla film boyunca yüzleşir. Bütün bunlar bir araya geldiğinde filmin afişinde gördüğümüz, karlı dağların önündeki yemyeşil çayırda çellosunu çalan adamın hikayesi daha da anlamlı bir hale gelir.
Body of Lies (Yalanlar Üstüne)

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yönetmen: Ridley ScottAmerikan istihbaratının en iyi adamı olan Roger Ferris, son görevinde bütün hayatını telefonun diğer ucundaki duygusuzluktan adeta robota dönmüş birine emanet eder. CIA’nin üst rütbeli elemanlarından Ed Hoffman ise bilgisayarından, Ferris’e yapması gerekenleri komut vererek bu savaşı yönetmektedir. Yönetmenliğini Gladyatör filminde de kamera arkasına geçen ve bu filmde Crowe ile çalışan Ridley Scott’un yaptığı filmin senaryosu, William Monahan’ın kaleminden çıkma. David Ignatius’un kitabımdan sinemaya uyarlanan filmde, iki süper star Russel Crowe ve Leonardo DiCaprio beraber oynuyor.
Body of Lies (Yalanlar Üstüne) Yönetmen: Ridley ScottAmerikan istihbaratının en iyi adamı olan Roger Ferris, son görevinde bütün hayatını telefonun diğer ucundaki duygusuzluktan adeta robota dönmüş birine emanet eder. CIA’nin üst rütbeli elemanlarından Ed Hoffman ise bilgisayarından, Ferris’e yapması gerekenleri komut vererek bu savaşı yönetmektedir. Yönetmenliğini Gladyatör filminde de kamera arkasına geçen ve bu filmde Crowe ile çalışan Ridley Scott’un yaptığı filmin senaryosu, William Monahan’ın kaleminden çıkma. David Ignatius’un kitabımdan sinemaya uyarlanan filmde, iki süper star Russel Crowe ve Leonardo DiCaprio beraber oynuyor.
The Conjuring (Korku Seansı)

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yönetmen: James WanTestere serisiyle uluslararası şöhrete kavuşan yönetmen James Wan, Korku Seansı’nı çekerken, izleyiciye şiddetin en yoğun hallerini göstermekten geri durmamış. Peki bir korku filmi hayranı, izlediği filmde neyi arar? Bütün korku filmleri izleyici için bir yüzleşmeden ibarettir. Yönetmen, koltuğuna oturur ve tüm becerilerini, anlatma yeteneğiyle birleştirerek bizi korkutmaya çalışır. Biz ise korkmamak için elimizden geleni yaparız. Korku Seansı, bu ortamı sağlama açısından son yılların en iyi korku filmlerinden.
The Conjuring (Korku Seansı) Yönetmen: James WanTestere serisiyle uluslararası şöhrete kavuşan yönetmen James Wan, Korku Seansı’nı çekerken, izleyiciye şiddetin en yoğun hallerini göstermekten geri durmamış. Peki bir korku filmi hayranı, izlediği filmde neyi arar? Bütün korku filmleri izleyici için bir yüzleşmeden ibarettir. Yönetmen, koltuğuna oturur ve tüm becerilerini, anlatma yeteneğiyle birleştirerek bizi korkutmaya çalışır. Biz ise korkmamak için elimizden geleni yaparız. Korku Seansı, bu ortamı sağlama açısından son yılların en iyi korku filmlerinden.
Youth (Gençlik)

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yönetmen: Paolo SorrentinoPaolo Sorrentino kadrajına hayatın önemli sorunlarından birini alınca, ortaya çıkan kült yapım hem 2015’in hem de sinema tarihinin en iyi yapımlarından biri olmaya aday. İki eski arkadaş Fred ve Mick, İsviçre Alpler’inde tatile çıkarlar. Bestekar Fred artık emeklidir ama arkadaşı yönetmen Mick ise hala çalışmaktadır. Hayatlarının sonlarına yaklaşmış olan bu iki adam, tatilleri boyunca etrafta olan her şeyi meraklı gözlerle incelemeye alırlar. Mick sinemaya son bir eser bırakarak sürekli hatırlanma peşindedir, Fred’in emeklilikten vazgeçme gibi bir niyeti yoktur. Ancak onun da kariyerine kaldığı yerden devam etmesini isteyen birisi çıkar ve olaylar gelişir.
Youth (Gençlik) Yönetmen: Paolo SorrentinoPaolo Sorrentino kadrajına hayatın önemli sorunlarından birini alınca, ortaya çıkan kült yapım hem 2015’in hem de sinema tarihinin en iyi yapımlarından biri olmaya aday. İki eski arkadaş Fred ve Mick, İsviçre Alpler’inde tatile çıkarlar. Bestekar Fred artık emeklidir ama arkadaşı yönetmen Mick ise hala çalışmaktadır. Hayatlarının sonlarına yaklaşmış olan bu iki adam, tatilleri boyunca etrafta olan her şeyi meraklı gözlerle incelemeye alırlar. Mick sinemaya son bir eser bırakarak sürekli hatırlanma peşindedir, Fred’in emeklilikten vazgeçme gibi bir niyeti yoktur. Ancak onun da kariyerine kaldığı yerden devam etmesini isteyen birisi çıkar ve olaylar gelişir.