Kutu kola içtikten 1 saat sonra vücudunuzda neler olur?

Coca Cola
Coca Cola

Sadece bir adet kutu kolanın insan vucuduna verdiği zararı görmenizi istiyoruz..

1 Kutu Coca Cola içtikten 1 saat içinde vücudunuzda neler oluyor hiç merak ettiniz mi? Biz sizler için merak edip araştırdık. Sonuçları görünce şoke olacaksınız.

İlk 10 dakika

                                    10 çay kaşığı şeker vücudunuza öyle hücum eder ki, normalde bu miktar 1 günde tüketeceğiniz optimum değerdir. Ayrıca aşırı şekerden dolayı kusmazsınız, çünkü fosforik asit aromayı keserek sizi kontrol altına alır.
İlk 10 dakika 10 çay kaşığı şeker vücudunuza öyle hücum eder ki, normalde bu miktar 1 günde tüketeceğiniz optimum değerdir. Ayrıca aşırı şekerden dolayı kusmazsınız, çünkü fosforik asit aromayı keserek sizi kontrol altına alır.
İlk 20 dakika

                                    Kan şekeriniz tavan yapar, bu da insülin pompalanmasına neden olur. Karaciğeriniz herhangi bir şekeri yağa dönüştürerek cevap verir.
İlk 20 dakika Kan şekeriniz tavan yapar, bu da insülin pompalanmasına neden olur. Karaciğeriniz herhangi bir şekeri yağa dönüştürerek cevap verir.
İlk 40 dakika

                                    Kafein emilim tamamlanır. Göz bebekleriniz büyür, kan basıncınız artar, karaciğeriniz cevap olarak kan akışına daha fazla şeker boşaltır. Beyninizdeki adenozin reseptörleri uyumayı engellemek için bloke olur.
İlk 40 dakika Kafein emilim tamamlanır. Göz bebekleriniz büyür, kan basıncınız artar, karaciğeriniz cevap olarak kan akışına daha fazla şeker boşaltır. Beyninizdeki adenozin reseptörleri uyumayı engellemek için bloke olur.
İlk 45 dakika

                                    Vücudunuz dopamin üreterek, beynin keyif merkezini uyarır. Aslında eroin de aynı şekilde çalışır.
İlk 45 dakika Vücudunuz dopamin üreterek, beynin keyif merkezini uyarır. Aslında eroin de aynı şekilde çalışır.
ilk 60 dakika

                                    Fosforik asit kalın bağırsakta kalsiyum ,magnezyum ve çinkoya bağlanarak, metabolizmada ekstra bir çıkışa neden olur. Yüksek dozlarda şeker ve yapay şekerler de üriner kalsiyum boşaltımını arttırır.
ilk 60 dakika Fosforik asit kalın bağırsakta kalsiyum ,magnezyum ve çinkoya bağlanarak, metabolizmada ekstra bir çıkışa neden olur. Yüksek dozlarda şeker ve yapay şekerler de üriner kalsiyum boşaltımını arttırır.
Sonrasında..

                                    Vücudunuz deliler gibi şeker yıkımını başlatır. Kendinizi yorgun ya da sinirli hissedebilirsiniz. Bununla beraber vücudunuz idrar yaptıysanız koladan gelen suda gitmiştir. Fakat vücudunuzun su kazanmak veya güçlü kemik ve dişler için kullanabileceği besinler de gitmişti.
Sonrasında.. Vücudunuz deliler gibi şeker yıkımını başlatır. Kendinizi yorgun ya da sinirli hissedebilirsiniz. Bununla beraber vücudunuz idrar yaptıysanız koladan gelen suda gitmiştir. Fakat vücudunuzun su kazanmak veya güçlü kemik ve dişler için kullanabileceği besinler de gitmişti.