Mısırları patlatın film başlıyor...

Sinema
Sinema

3,2,1 Işık ve motor

Bu haftaki film köşemizde sizler için haftalık bir liste oluşturdum, gelin listemize birlikte göz atalım...

Requiem for a Dream
Yönetmen: Darren Aronofsky‘Umutlara kanma, umutlar bir gün imkansızlaşır. Hayatı toz pembe yaşıyorum sanma, her renk bir gün siyahlaşır.’Sara Goldfarb, eşini kaybetmiş ve ardından televizyon bağımlılığına kendini kaybetmiş bir kadındır. Sara’nın oğlu Harry Goldfarb ise kız arkadaşı Marion ve arkadaşı Tyrone ile vakit geçirip sonrasını asla düşünmeyen bir çocuktur. Sara, bir televizyon programına katılma hakkı kazanır ve programda giyeceği kırmızı elbiseye sığabilmek için kilo vermeye çalışır. Sara bu idealinde hiçbir ilaç yardımından kaçınmaz. Bir diğer taraftan oğlu Harry ve arkadaşları ise durdurak bilmeden uyuşturucu kullanmaya devam ederek kaçınılmaz sonlarını hızlandırırlar… Hubert Selby Jr.’ın aynı isimdeki romanından uyarlanan bu trajik hikaye, Black Swan, The Wrestler, Pi ve The Fountain gibi kült filmlere imza atmış usta yönetmen Darren Aronofsky tarafından yönetilmiştir.
Requiem for a Dream Yönetmen: Darren Aronofsky‘Umutlara kanma, umutlar bir gün imkansızlaşır. Hayatı toz pembe yaşıyorum sanma, her renk bir gün siyahlaşır.’Sara Goldfarb, eşini kaybetmiş ve ardından televizyon bağımlılığına kendini kaybetmiş bir kadındır. Sara’nın oğlu Harry Goldfarb ise kız arkadaşı Marion ve arkadaşı Tyrone ile vakit geçirip sonrasını asla düşünmeyen bir çocuktur. Sara, bir televizyon programına katılma hakkı kazanır ve programda giyeceği kırmızı elbiseye sığabilmek için kilo vermeye çalışır. Sara bu idealinde hiçbir ilaç yardımından kaçınmaz. Bir diğer taraftan oğlu Harry ve arkadaşları ise durdurak bilmeden uyuşturucu kullanmaya devam ederek kaçınılmaz sonlarını hızlandırırlar… Hubert Selby Jr.’ın aynı isimdeki romanından uyarlanan bu trajik hikaye, Black Swan, The Wrestler, Pi ve The Fountain gibi kült filmlere imza atmış usta yönetmen Darren Aronofsky tarafından yönetilmiştir.
Amores Perros
Yönetmen: Alejandro Gonzalez Inarritu‘Dünyayı düzene sokmak istiyordum, daha sonra seninle paylaşabilmek için’Genç ve yakışıklı Octavio, geçimsiz bir serseri olan erkek kardeşi Ramiro ve yengesiyle birlikte yaşayan sorumsuz birisidir. Sinemanın son yıllarda sıkça işlediği çıkış noktalarından bir 'kesişen hayatlar' hikayesini ele alan film, Meksika'nın çeşitli sosyal statülerine sahip üç insanın, kesişen ve benzeşen öykülerini işliyor. Meksika sinemasının dünyaca ünlü yönetmenlerinden Alejandro Gonzales Inarritu’nun yönettiği ve kendi döneminde büyük yankı uyandıran yapım, yönetmenin kesişen hayatları konu aldığı 21 Gram, Babil ve Biutiful filmlerine haberci olmuştur.
Amores Perros Yönetmen: Alejandro Gonzalez Inarritu‘Dünyayı düzene sokmak istiyordum, daha sonra seninle paylaşabilmek için’Genç ve yakışıklı Octavio, geçimsiz bir serseri olan erkek kardeşi Ramiro ve yengesiyle birlikte yaşayan sorumsuz birisidir. Sinemanın son yıllarda sıkça işlediği çıkış noktalarından bir 'kesişen hayatlar' hikayesini ele alan film, Meksika'nın çeşitli sosyal statülerine sahip üç insanın, kesişen ve benzeşen öykülerini işliyor. Meksika sinemasının dünyaca ünlü yönetmenlerinden Alejandro Gonzales Inarritu’nun yönettiği ve kendi döneminde büyük yankı uyandıran yapım, yönetmenin kesişen hayatları konu aldığı 21 Gram, Babil ve Biutiful filmlerine haberci olmuştur.
Apocalypto
Yönetmen: Mel GibsonGüçlü Maya Krallığı, büyük şehirler, gökyüzünü delen piramitler, olağanüstü kültürel ve bilimsel bir miras inşa ederek, Amerika kıtasında bin yıl hüküm sürmüştür. Bugün bütün bu medeniyetten geriye kalan, etrafı ormanlarla kaplı piramitler ve gizemli bir tarih… Yönetmen Mel Gibson, Maya Krallığının sona ermesinden beş yüz yol sonra, felaketin kıyısına gelmiş bir dünyada, kabilesinden kalanları kurtarmak için ölümü bile göze alan bir adamın macerasını araştırarak, Braveheart’ı aratmayacak bu hikayeyi çarpıcı bir biçimde bizlere sunuyor: APOCALYPTO…
Apocalypto Yönetmen: Mel GibsonGüçlü Maya Krallığı, büyük şehirler, gökyüzünü delen piramitler, olağanüstü kültürel ve bilimsel bir miras inşa ederek, Amerika kıtasında bin yıl hüküm sürmüştür. Bugün bütün bu medeniyetten geriye kalan, etrafı ormanlarla kaplı piramitler ve gizemli bir tarih… Yönetmen Mel Gibson, Maya Krallığının sona ermesinden beş yüz yol sonra, felaketin kıyısına gelmiş bir dünyada, kabilesinden kalanları kurtarmak için ölümü bile göze alan bir adamın macerasını araştırarak, Braveheart’ı aratmayacak bu hikayeyi çarpıcı bir biçimde bizlere sunuyor: APOCALYPTO…
Transformers
Yönetmen: Michael BayÇok uzun zaman önce, başka bir yapıya bürünebilen robotların dünyası olan Cybertron gezeninde bir savaş başlar… Her savaşta olduğu gibi bu savaşta da taraflar iyi ve kötü olarak ayrılırlar. Kendi idealleri doğrultusunda mücadele veren Transformerslar, gezegenlerindeki enerji kaynakları tükenince uzayın derinliklerinde yeni enerji kaynağı aramaya başlarlar. Bu uzun arayışlar sonunda Transformerslar dünyaya ulaşır ve tam anlamıyla iyi ile kötünün mücadesi olan bu savaş, bizim gezegenimizde yeniden fayrap bir hal alır… Pearl Harbor, The Island gibi kült ve büyük bütçeli yapımların altından kalkan Michael Bay, bir başka olağanüstü hikaye ile yeniden bizlerin karşısında…
Transformers Yönetmen: Michael BayÇok uzun zaman önce, başka bir yapıya bürünebilen robotların dünyası olan Cybertron gezeninde bir savaş başlar… Her savaşta olduğu gibi bu savaşta da taraflar iyi ve kötü olarak ayrılırlar. Kendi idealleri doğrultusunda mücadele veren Transformerslar, gezegenlerindeki enerji kaynakları tükenince uzayın derinliklerinde yeni enerji kaynağı aramaya başlarlar. Bu uzun arayışlar sonunda Transformerslar dünyaya ulaşır ve tam anlamıyla iyi ile kötünün mücadesi olan bu savaş, bizim gezegenimizde yeniden fayrap bir hal alır… Pearl Harbor, The Island gibi kült ve büyük bütçeli yapımların altından kalkan Michael Bay, bir başka olağanüstü hikaye ile yeniden bizlerin karşısında…
Pulp Fiction
Yönetmen: Quentin Tarantinoİki sevgili olan Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz daha heyecan katmak için bir soygun planlarlar. Aynı anda iki eski kulağı kesik gangster olan Vincent Vega ve Jules, günlük işlerinden birini yapmak için birkaç sahtekarın peşine düşerler. Cesur bir boksör ise kendisine gelen şike teklifini reddederek şehirden kaçar. Olaylar silsilesi bir şekilde bu aykırı tiplerin hepsini bir araya getirir ve seyirciler çözülmesi zor bir düğümle karşı karşıya kalır.John Travolta, Samuel L Jackson, Bruce Willis, Uma Thurman, Harvey Keitel ve sayısız ünlü oyuncu Tarantino imzalı bu popüler kültür baş yapıtında bir araya geliyorlar. Pulp Fiction 1994 yılında 7 dalda Oscar’a aday gösterilmiş ve En iyi Orijinal Senaryo Oscar’ını kazanmıştır. Ayrıca yine aynı yılda 1994 Cannes Film Festival’inde en iyi film ödülü olan Altın Palmiye Ödülü’ne layık görülmüştür.
Pulp Fiction Yönetmen: Quentin Tarantinoİki sevgili olan Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz daha heyecan katmak için bir soygun planlarlar. Aynı anda iki eski kulağı kesik gangster olan Vincent Vega ve Jules, günlük işlerinden birini yapmak için birkaç sahtekarın peşine düşerler. Cesur bir boksör ise kendisine gelen şike teklifini reddederek şehirden kaçar. Olaylar silsilesi bir şekilde bu aykırı tiplerin hepsini bir araya getirir ve seyirciler çözülmesi zor bir düğümle karşı karşıya kalır.John Travolta, Samuel L Jackson, Bruce Willis, Uma Thurman, Harvey Keitel ve sayısız ünlü oyuncu Tarantino imzalı bu popüler kültür baş yapıtında bir araya geliyorlar. Pulp Fiction 1994 yılında 7 dalda Oscar’a aday gösterilmiş ve En iyi Orijinal Senaryo Oscar’ını kazanmıştır. Ayrıca yine aynı yılda 1994 Cannes Film Festival’inde en iyi film ödülü olan Altın Palmiye Ödülü’ne layık görülmüştür.