Okuyunca bu kadar da olmaz diyeceğiniz 10 Tansu Çiller gafı

Tansu Çiller
Tansu Çiller

Türkiye siyasi tarihinde birçok siyasetçinin açıklamaları gündemi günlerce meşgul ettiği olmuştur. İlk ve tek kadın başbakanımız olan Tansu Çiller'in yaptığı gaflar ise pek de unutulacakmış gibi durmuyor.

Tansu Çiller'in zaman zaman yüzleri gülümseten, zaman zaman insanalrı kızdıran gafları;

“Samsun’u büyükşehir yapalım mı?”

                                    
                                    1994’de Tansu Çiller, Samsun’da halka hitap ederken “Samsun’u büyükşehir yapalım mı?” demiştir. Halbuki Samsun 1993 yılında büyükşehir olmuştur.
“Samsun’u büyükşehir yapalım mı?” 1994’de Tansu Çiller, Samsun’da halka hitap ederken “Samsun’u büyükşehir yapalım mı?” demiştir. Halbuki Samsun 1993 yılında büyükşehir olmuştur.
"sevgili Zeytinburunlular"

                                    
                                    Zeytinburnu'nda insanlara hitap ederken "sevgili Zeytinburunlular" diye hitap eden, Tansu Çiller aslında "Zeytinburnulular" demeye çalışmıştır.
"sevgili Zeytinburunlular" Zeytinburnu'nda insanlara hitap ederken "sevgili Zeytinburunlular" diye hitap eden, Tansu Çiller aslında "Zeytinburnulular" demeye çalışmıştır.
"Sizi Akdeniz'in incisi yapacağım"

                                    
                                    Çiller 1997’de yaptığı Trabzon mitingindeki Trabzonlular'a önce, "Sevgili Samsunlular" diye seslendi ardından Trabzonlular'a "Sizi Akdeniz'in incisi yapacağım" sözünü verdi.
"Sizi Akdeniz'in incisi yapacağım" Çiller 1997’de yaptığı Trabzon mitingindeki Trabzonlular'a önce, "Sevgili Samsunlular" diye seslendi ardından Trabzonlular'a "Sizi Akdeniz'in incisi yapacağım" sözünü verdi.
"Mübarek kurban şeker bayramınız kutlu olsun"

                                    
                                    Çiller, "Mübarek kurban şeker bayramınız kutlu olsun" gafı ile tarihe adını meşhur gafları ile bir kez daha kazıdı
"Mübarek kurban şeker bayramınız kutlu olsun" Çiller, "Mübarek kurban şeker bayramınız kutlu olsun" gafı ile tarihe adını meşhur gafları ile bir kez daha kazıdı
“Bu bacınız sizi il yapsın mı?"

                                    
                                    İl yapmanın meşhur olduğu yıllarda Çiller, Sivas’ta yaptığı miting konuşmasında: “Bu bacınız sizi il yapsın mı?” dedi. Çiller’in unuttuğu bir şey vardı. Sivas zaten bir ildi.
“Bu bacınız sizi il yapsın mı?" İl yapmanın meşhur olduğu yıllarda Çiller, Sivas’ta yaptığı miting konuşmasında: “Bu bacınız sizi il yapsın mı?” dedi. Çiller’in unuttuğu bir şey vardı. Sivas zaten bir ildi.
“Gökberk Kitabeleri” 

                                    
                                    3000 yıllık Göktürk Kitabeleri’ne “Gökberk Kitabeleri” demesi unutulmaz gaflarındandır.
“Gökberk Kitabeleri” 3000 yıllık Göktürk Kitabeleri’ne “Gökberk Kitabeleri” demesi unutulmaz gaflarındandır.
“Mesut Yılmaz iktidarsızdır.”

                                    
                                    Tansu Çiller meclis kürsüsünden Mesut Yılmaz hakkında konuşurken “Mesut Yılmaz istikrarsız” demek isterken. “Mesut Yılmaz iktidarsızdır.” demesi o yıllarda gündemi çok meşgul etmiştir.
“Mesut Yılmaz iktidarsızdır.” Tansu Çiller meclis kürsüsünden Mesut Yılmaz hakkında konuşurken “Mesut Yılmaz istikrarsız” demek isterken. “Mesut Yılmaz iktidarsızdır.” demesi o yıllarda gündemi çok meşgul etmiştir.
“Çekici güç”

                                    
                                    “Çekiç güç” yerine “çekici güç”, güvenoyu yerine “güvenlik oyu” gafları da çok meşhurdur.
“Çekici güç” “Çekiç güç” yerine “çekici güç”, güvenoyu yerine “güvenlik oyu” gafları da çok meşhurdur.
"İkinci Şeker Fabrikasını açacağım!"

                                    Tansu Çiller’in dönemin başbakanı Mesut Yılmaz'a yüklenirken yaptığı gaf ise o günlerde alay konusu olmuştur. Çiller’in "Burdur'a şeker fabrikası açacağım." lafının ardından bir kurmayı gelir ve kulağına derki "Efendim zaten Burdur'da Şeker Fabrikası var." Tansu Çiller: "İkinci Şeker Fabrikasını açacağım!"
"İkinci Şeker Fabrikasını açacağım!" Tansu Çiller’in dönemin başbakanı Mesut Yılmaz'a yüklenirken yaptığı gaf ise o günlerde alay konusu olmuştur. Çiller’in "Burdur'a şeker fabrikası açacağım." lafının ardından bir kurmayı gelir ve kulağına derki "Efendim zaten Burdur'da Şeker Fabrikası var." Tansu Çiller: "İkinci Şeker Fabrikasını açacağım!"
“İşsizlerimiz kadınlaştırıldı”

                                    
                                    “Kadınlarımız işsizleştirildi” diyeceğine, “işsizlerimiz kadınlaştırıldı” diyen de Tansu Çiller’dir.
“İşsizlerimiz kadınlaştırıldı” “Kadınlarımız işsizleştirildi” diyeceğine, “işsizlerimiz kadınlaştırıldı” diyen de Tansu Çiller’dir.