Stranger Things ve It aynı paralel evrende mi yaşanıyor?

Stranger Things
Stranger Things

Stranger Things fanlarının teorisine göre dizi ve film aynı evrende geçiyor.Bu belki bir tesadüf de olabilir tabii ama diziyi yakından takip edenlerden bazıları, It filmindeki palyaçonun Stranger Thingste bir sahnede ortaya çıkmasını bekliyor.

Dikkat: Spoiler içerir.Diziyi veya filmi izlemediyseniz bu içeriği okumadan önce izlemenizi tavsiye ederiz.

Aynı paralel evren 

                                    
                                    Stephen King'in meşhur 'It' romanının uyarlaması olan filmde, bir grup çocuk  küçük bir kasabada - bir çeşit paralel evren- kızgın bir palyaçoya karşı savaşıyor.Stranger Things ise bir grup çocucuğun yine küçük kurgusal bir kasaba olan Hawkins'te ne olduğunu bilmedikleri bir canlıya karşı savaşmasını konu ediyor.
Aynı paralel evren Stephen King'in meşhur 'It' romanının uyarlaması olan filmde, bir grup çocuk küçük bir kasabada - bir çeşit paralel evren- kızgın bir palyaçoya karşı savaşıyor.Stranger Things ise bir grup çocucuğun yine küçük kurgusal bir kasaba olan Hawkins'te ne olduğunu bilmedikleri bir canlıya karşı savaşmasını konu ediyor.
Teorilerin arkasındaki sebep ne? 

                                    
                                    Dizinin 2.bölümünde yeni ortaya çıkan Bob Newsby(Sean Astin) karakteri sürekli gördüğü kabusu anlatıyor.Rüyasında bir 'Mr.Baldo' adında bir palyaço onun peşinden geliyor ve ona balon isteyip istemediğini soruyor.It filminde ise palyaço Pennywise, bütün çocukların rüyaları haricinde gerçekte de karşılarına çıkıyor.Çocuklara balon teklif ederek onlara balonları kabul etmeleri gerektiğini çünkü bu sayede uçabileklerini söylüyor
Teorilerin arkasındaki sebep ne? Dizinin 2.bölümünde yeni ortaya çıkan Bob Newsby(Sean Astin) karakteri sürekli gördüğü kabusu anlatıyor.Rüyasında bir 'Mr.Baldo' adında bir palyaço onun peşinden geliyor ve ona balon isteyip istemediğini soruyor.It filminde ise palyaço Pennywise, bütün çocukların rüyaları haricinde gerçekte de karşılarına çıkıyor.Çocuklara balon teklif ederek onlara balonları kabul etmeleri gerektiğini çünkü bu sayede uçabileklerini söylüyor
The Duffer Brothers kabul etmemiş 

                                    
                                    Bütün bu teorilerin yanında gerçeklerle de yüzleşince insanın aklına şüphe düşmüyor değil.Stranger Things'in yaratıcıları The Duffer Brothers 'It' filminin kendisini dizi olarak çekmek istemişler aslında.Bunun için Warner Bros. stüdyolarına gittiklerinde tekliflerini kabul etmemişler.Bu dizinin tutmayacağını ve bilim-kurgu dizileriyle ilgilenmediklerini söylemişler.
The Duffer Brothers kabul etmemiş Bütün bu teorilerin yanında gerçeklerle de yüzleşince insanın aklına şüphe düşmüyor değil.Stranger Things'in yaratıcıları The Duffer Brothers 'It' filminin kendisini dizi olarak çekmek istemişler aslında.Bunun için Warner Bros. stüdyolarına gittiklerinde tekliflerini kabul etmemişler.Bu dizinin tutmayacağını ve bilim-kurgu dizileriyle ilgilenmediklerini söylemişler.