Fethiye'de gezilmesi gereken en iyi 10 yer

Fethiye gezilecek yerler.
Fethiye gezilecek yerler.

Fethiye gezi rehberini sizler için hazırladık. Rotanız Fethiye'ye döndüyse önerilerimizi listenize eklemeyi unutmayın. İşte Fethiye'de gezilecek en iyi yerler.

İÇİNDEKİLER

Doğasıyla, adalarıyla, tarihi yapılarıyla ve plajlarıyla görmek isteyeceğiniz Fethiye, gezilecek ve görülecek çok fazla yere sahiptir. Özellikle tatil noktası olarak tercih edilen Fethiye'de keyifli bir geziye çıkabilirsiniz.

Kayaköy

Fethiye merkezine 20 dakikalık bir mesafede bulunan Kayaköy, Hisarönü'ne 5 kilometrelik bir mesafededir. Eski bir Rum köyü olan Kayaköy, hayalet bir şehri andırmaktadır. Taş evlerden, kiliselerden oluşan bölge terk edilmiş hissini yaşatmaktadır. Hikayesiyle de ilgi çeken Kayaköy, Mübadele'ye kadar Rumlar tarafından kullanılmıştır. Yapılan anlaşmaların ardından Rum halkı burayı terk etmek zorunda kalmıştır. Geçmişte ''Levvisi'' olarak adlandırılan bölge, Osmanlı Dönemi'nde Kayaköy ismini almıştır.

Ölüdeniz

Likyalılar tarafından ''Işık ve Güneş Diyarı'' olarak tanımlanan Ölüdeniz, en güzel kumsallardan seçilmiştir. Masmavi bir deniz ile yemyeşil ağaçları buluşturan Ölüdeniz, Fethiye'de gezilecek yerlerin başında gelmektedir.

Ölüdeniz özellikle yamaç paraşütünün yapılabileceği en iyi konumlar arasında yer almaktadır. Ölüdeniz bölgesinde gidebileceğiniz birçok plaj ve koy bulunmaktadır. Ölüdeniz ile koylar, plajlar arasında tekne turu yapabilir, çeşitli spor aktivitelerini deneyebilirsiniz.

Kelebek Vadisi

Fethiye'de görülmesi gereken ve oldukça popüler olan Kelebek Vadisi, gezilecek yerler listesinde mutlaka yer almalıdır. Doğası ve plajıyla özellikle tatilcilerin tercih ettiği bir nokta olan Kelebek Vadisi, seksenden fazla kelebek türüne ev sahipliği yapmaktadır.

Sarp kayalıklarla çevrili Kelebek Vadisi'nde birçok yapıyla karşılaşmanız da mümkün. Ölüdeniz'den kalkan tekneler ile Kelebek Vadisi'ne gidebilirsiniz.

Gemiler Adası

Ölüdeniz yakınlarında bulunan Gemiler Adası, tarihi kalıntılara ev sahipliği yapmaktadır. Ada üzerinde kilise kalıntıları, mezar yapıları ve Orta Çağ yapılarına ait izler bulunmaktadır. Fethiye merkezine 9 kilometre olan bu adada hem tarihi hem de doğal güzellikleri bulabilmeniz mümkün.

Paspatur Çarşısı

Fethiye'nin eski yerleşim yerlerinden olan Paspatur Çarşısı, ulaşım olarak kolay bir noktadadır. Çarşı boyunca hediyelik dükkanları, halıcıları, kuyumcuları ve çeşitli alışveriş alanlarını görebilmeniz mümkün. Paspatur Çarşısı adını, çarşının içerisinde bulunan Paspatur suyundan almıştır.

Katrancı Tabiat Parkı

Fethiye merkezine 16 kilometre uzaklıkta olan Katrancı Tabiat Parkı, denize girmek ve kamp yapmak için ideal noktalardan biridir. Çeşitli ağaçlardan oluşan park, günübirlik gitmelik ve piknik yapmalık bir alandır. Katrancı Tabiat Parkı içerisindeki koylarda da mavi suların keyfini çıkarmak mümkün.

Dalaman Çayı

Fethiye ve Marmaris noktalarından ulaşılabilen Dalaman, dar ve derin bir vadiden akan çaydır. Dalaman Çayı'nda rafting heyecanı 26 kilometre boyunca yaşanmaktadır. Dalaman Çayı'nda, raftingin yanı sıra doğayla iç içe olabileceğiniz bir vakit de geçirebilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu

Saklıkent, Fethiye'den yaklaşık olarak 45 dakikalık bir mesafe uzaklığındadır. Uzun bir kanyon olan Saklıkent, yürüyüş yapmak için doğal bir güzellik sunar. Aynı zamanda kanyon içerisinde mağaralar da bulunmaktadır. Saklıkent Kanyonu, 26 yıl önce bir çoban tarafından keşfedildiği için Saklıkent adını almıştır.

Tlos Antik Kenti

Deniz ve doğa güzelliklerinin yanında Fethiye'de önemli tarihi alanlar da bulunmaktadır. Fethiye'de bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Tlos Antik Kenti, Yaka Köyü sınırlarında yer alır.

Likya bölgesi olarak da bilinmektedir. Yamaca konumlanan Tlos Antik Kenti, etrafındaki mezarlarla da ilgi çeken tarihi bir yapıdır.

Kral Amintasın Mezarı

Fethiye Limanı’nın 1,5 kilometre uzağında bulunan Kral Amitasın Mezarı, görenlerin ilgisini çeken bir yapıdır. Mezar hakkında detaylı bir bilgi olmasa da Likya döneminden kalma olduğu belirtiliyor. Heybetli bir mezar olarak tanımlanan Kral Amitasın Mezarı'na uzun bir merdiven çıkışı ile ulaşılıyor.